Toronyszentelés Dombrádon

2014. november 19. 1708

Régi álma vált valóra a dombrádi Római Katolikus Egyházközség híveinek, amikor 2014. november 16-án megszentelésre került az újonnan épült templomtorony.

A beruházás, melynek során a templom épülete is megújult és új templomtoronnyal bővült, a Püspöki Hivatal 8 millió forintos hozzájárulásából, LEADER pályázati forrásból és nagylelkű adományokból valósult meg.

Teski Attila tervei alapján Miskolczi Zoltán kivitelező valósította meg az Opus Team Kft. által menedzselt projektet. A felújított templomépület átadása alkalmából az ünnepi szentmisét - amelyen a környékbeli egyházközségek papjai is részt vettek – Dr. Bosák Nándor Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei püspök mutatta be. A szentmise bevezetéseként gyerekek köszöntötték a püspök atyát, majd ünnepélyes koncertet adott a helyi Református Egyházközség Énekkara.

Ezt követően Beregi Kiss Magdolna erre az alkalomra írott versét szavalta el. A szentmise végén a püspök atya „Pro Communitate Christiana" – A keresztény közösségért – díjjal tüntette ki Kozmáné Kasza Veronika polgármestert és Ritli Jánosné dr. világi elnököt a közösség érdekében végzett munkájukért.

Értékelés:
(2 szavazat)