Bicikliket loptak

2011. február 25. 2894
Falopáshoz loptak kerékpárokat a Szabolcs megyei Dombrádon. A tolvajok saját kerékpárját ugyanis egy nappal korábban lefoglalta a rendőrség, mert lopott fát szállítottak rajta. A hasonló esetek szinte mindennaposak a környéken.
Nemcsak megtalálták, vissza is hozták a rendőrök az ellopott biciklit az asszonynak. Húsz éve megvan, szinte nélkülözhetetlen.
„Kijárni a temetőre vele, rátámaszkodok, legalább a gerincem elbír. Meg akkor, ha felmegyek a faluba és veszek valamit, akkor ráakasztom a kormányra."
Most viszont falopáshoz használták a kerékpárokat. A tolvajok hárman voltak, de összesen hat biciklit zsákmányoltak, hogy kiválaszthassák közülük a falopásra legalkalmasabbakat.
Aszerint választották ki a kerékpárokat, amiket elvittek, hogy milyen erős a vázszerkezete, mivel ezeket többnyire faeltulajdonításhoz használják, mint eszközöket.



A tolvajoknak ez sem volt elég.

Miután megvolt a hat bicikli, még betértek egy közeli házba és húsz tyúkot is elloptak, amelyeket a kabátjuk alá rejtve próbáltak hazavinni, de lebuktak.Frissen kivágott fákkal igyekezett haza egy másik férfi, de a rendőrök rajtakapják, és elkobozzák tőle a lopott fát. Itt ez szinte mindennaposnak számít. Dombrádon és környékén egy hónap alatt körülbelül harminc fatolvajt kaptak el a rendőrök.
Két ülése van a bicikliknek, hogy beszoríthassák közé a fát. Mintha kerékpártároló lenne a helyi rendőrőrs, tele van speciálisan falopáshoz átalakított biciklikkel. Egy férfi minden nap kijár az út mellé fáért. „Elveszik ezt is, szigorúan. Nem lehet. Nincs engedély, felhatalmazás, elveszik ezt is."

Azt mondja, hetente legalább kétszer-háromszor elkapják a rendőrök. Mint ahogy most is. Ilyenkor általában őrizetbe veszik és bíróság elé kell állnia, akárcsak a többieknek. A büntetésük leggyakrabban elzárás. Egy ember egyetlen alkalommal akár két mázsa fát is magával tud vinni.

http://www.rtlklub.hu/video/119499
Értékelés:
(0 szavazat)