Dombrád - Egészségnap 2018.05.09.

2018. július 24. 929

Az EFOP -1.5.3-16-2017-00066 azonosító számú, „Új lehetőség, biztosabb jövő”című pályázat keretében Dombrád város 2018.05.09-én megrendezte az Egészségnapi programot.

Dombrád Város Önkormányzatával, a Védőnői Szolgálattal, és a Dombrád és Térsége Szociális Alapszolgáltatási Központtal együttműködve egy nagyon változatos, színes napot tudtunk szervezni.

Programjaink: Kondor Tünde, a Pannon Halláscentrum szakembere előadással egybekötött, ingyenes hallásvizsgálatot tartott. Dr. Teremy Ágnes Angéla háziorvos a szűrővizsgálatok fontosságára hívta fel a vendégek figyelmét, Gulyás István OMSZ mentés-irányító pedig Vészhelyzet címmel tartott előadását.

Az előadások alatt folyamatos testtömeg-index, vércukorszint, koleszterinszint és vérnyomásmérésre volt lehetőség. Dr. Lőrinczy Sándor nőgyógyász szakorvos méh nyakrák szűrést tartott 50 hölgynek, a pályázatnak köszönhetően térítésmentesen.

A rendezvényen megjelenteknek vendéglátással kedveskedtünk, egészséges joghurt-kóstolót tartottunk, különböző magvakkal (chia mag, lenmagpehely, zabpehely, méz). Kedvezve kicsiknek és nagyoknak egyaránt előadást szerveztünk a Méhek életéről és méz élettani hatásairól, előadónk Szabolcsi István méhész volt. Masszázson vehettek részt a résztvevők, melyet Sebők Marianna csontkovács tartott előadással egybekötve.

A délután folyamán Boris Péter pszichológus „Most akkor jó nekem a stressz vagy igen!?„ címmel tartott érdekes előadást a stressz kezelés formáiról. Az előadáson szó esett arról, hogy a stressz nem csak ártalmas, hiszen sok mindenben ösztönző, tettre késztető is lehet.

Párhuzamos helyszíneken futottak az eseményeink, a Gyerekházban Dr. Veress Erzsébet gyermekgyógyász „Szemünk fénye egészsége”címmel, a leggyakoribb gyermekbetegségekkel és az antibiotikumok túlzott adásának káros hatásaival ismertette meg a szülőket.

Egészségnap lévén, a mozgás fontosságáról sem feledkeztünk meg, a Szivárvány Óvodának, a Móra Ferenc Általános Iskola tanulóinak és a Bereczky Zsigmond Református Általános Iskola diákjainak sportfoglalkozásokat, sorversenyeket szervezett a közösségszervező munkatársunk.

A nap fő eseménye este 5 órától Soma Mamagésa előadása volt, mivel az egészség a lélek egészségével kezdődik, nagy hangsúlyt fektettünk a lelki egészségvédelemre. Soma „A hétköznapi élet mágiája, avagy a tudatosság teremtő ereje” címmel tartott nekünk fantasztikus előadást, ahol arról tanulhattak a résztvevők, hogy hogyan kell a problémákat kezelni, elengedni, milyen betegségek alakulhatnak ki, ha nem tudjuk a haragot megfelelően kezelni.

Összegezve egy tartalmas, eseményekben gazdag napot tudhatunk a hátunk mögött, a részt vevők jól érzeték magukat, örültek a programoknak.

Értékelés:
(0 szavazat)