Egészségünkre! 4 alkalmas információs nap

2019. december 09. 961

Az EFOP -1.5.3-16-2017-00066 azonosító számú, „Új lehetőség, biztosabb jövő”című pályázat keretében Dombrád városban megszerveztük az -„Egészségünkre! 4 alkalmas információs napot 2018.12.17-20 között.

A rendezvény keretében nagy hangsúlyt fektettünk mind a testi, mind a lelki egészségre, annak megőrzésére. Előadásokat szerveztünk 4 alkalommal.

Boris Péter pszichológus Érzéseink helyes kommunikálása, avagy Csak mondd már címmel tartott előadást, hiszen az egészség és a lelki állapotunk szorosan összefüggenek egymással, a negatív, vagy elfojtott érzéseink megbetegítenek, ezért fontos, hogy hogyan kezeljük az érzelmeket és azokat hogyan fejezzük ki.

Brekovszki István testnevelő a gimnazistákat célozta előadásával és sportdélutánnal, ezzel is felhívva a figyelmet a helyes táplálkozásra, a rendszeres testmozgásra egészségünk megőrzése érdekében.

Takács Veronika dietetikus a táplálkozás és a betegségek összefüggéséről beszélt, kiemelten a rák, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, az infarktus rizikófaktorairól, és a helyes, egészséges táplálékok fontosságáról ezen betegségek megelőzésében.

Bartháné Biró Gabriella mentálhigiéné szakember a lelki egészségről és a kiégésről, annak elkerüléséről tartott előadást.

A rendezvények alkalmával szendviccsel, gyümölccsel, mogyoróval és teával kínáltuk a vendégeket.

Értékelés:
(0 szavazat)