×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 652

Egészséghét Dombrádon

2016. május 26. 745

2016 májusának első hetén Dombrádon megrendezésre került a már hagyománnyá vált egészséghét rendezvénysorozat, melynek nyitó-, és záró napi műsorainak a Művelődési Ház és Könyvtár adott otthont.

A programsorozat első napján, május 02-án megrendezésre került a „nők egészsége családok egészsége”. A programot Kozmáné Kasza Veronika polgármester asszony köszöntője nyitotta, majd a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde óvodásai anyák napi műsorral köszöntötték a megjelenteket.

Ezt követően érdekes és hasznos élőadásokat hallhattak az érdeklődők. Elsőként Dr. Lőrinczi Sándor szülész nőgyógyász, a szűrővizsgálatok jelentőségéről és a változó korról tartott előadást. Őt követte Dr. Czibresz Kata bőrgyógyász szakorvos prezentációja, mely a melanóma szűrés fontosságáról, valamint megelőzési lehetőségeiről szólt. Az előadások alatt és után lehetősége volt a lakosságnak ingyenes érállapot felmérésre, melanóma szűrésre. A nap folyamán a megjelentek gyógyteákat ihattak, valamint egészséges szendvicseket kóstolhattak.

A zárónapon, május 06-án a dombrádi Móra Ferenc Általános Iskola Gimnázium és Alapfokú Művészeti iskola 10. osztályos gimnáziumi tanulókhoz látogatott el Bass László az ELTE szociológusa, valamint a szocipoly megálmodója. Ezzel a társasjátékkal a gyerekek betekintést nyerhettek a társadalom perifériáján élő emberek nehéz anyagi helyzetébe. A gyerekekkel együtt egy vidám délelőttöt tölthettünk el, ahol nem utolsó sorban hasznos információkkal gazdagodtak. A rendezvény a színházteremben lett megtartva.

Értékelés:
(0 szavazat)