×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 652

Őszi napközis Erzsébet Tábor a Művelődési Házban

2016. november 30. 695

A nyári Erzsébet tábort követően 2016. november 2–4. között ismételten elnyertünk egy őszi Erzsébet Táborok pályázatot, melynek keretében 30 általános iskolás diákot táboroztathattunk a Művelődési Ház és Könyvtárban.

A tábor megpályázásának célja az volt részünkről, hogy városunk gyermekeinek az őszi szünet ideje alatt egy olyan komplex és élményekben gazdag programlehetőséget biztosítsunk, amely a legtöbb gyerek számára szinte elérhetetlen. A nyári tapasztalatainkból kiindulva a gyerekek egy éltre szóló élményt szereznek e pár nap alatt.

A diákok a tábor első napján önismereti, közösségépítési foglalkozásokon vehettek részt. Az egyéni és csapatépítő játékok során megismerték egymást. A délután egy közös mozizással telt a Művelődési Ház nagytermében. Második nap őszi terméseket gyűjtöttünk a szabadban, amelyekből csodálatos, kreatív dolgokat készítettek a kézműves foglalkozás keretén belül. Az elkészült műveket az aulában állítottuk ki. Az egészséges életmód jegyében gyümölcssalátát tálaltunk uzsonnára. A rövid, de élményekkel teli tábor utolsó napján került sor kirándulásra. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Karos községben nézhettük meg a Honfoglalás Kori Látogató Központot. A kirándulóhely a legmodernebb technikák alkalmazásával mutatta be a gyerekeknek a honfoglalás történetét, az akkor élt emberek mindennapjait és tárgyi kultúráját. Audiovizuális térben, interaktív alkalmazások segítségével ismerkedhettek meg őseink szellemi hagyatékaival. Nagy élményt nyújtott számukra az íjászkodás is. Ezt követően a Központban elfogyasztott ebéd után a hazautazásra került sor.

A tábor végén minden résztvevő megtarthatta az egyedi Erzsébet Táborok logóval ellátott pólóját.

Reméljük 2017-ben újra rendezhetünk Erzsébet Tábort a gyerekeknek!

Értékelés:
(0 szavazat)