Múzeumok Éjszakája programismertető

2017. június 23. 722

A Helytörténeti Kiállítás és Horváth József Alkotóház idén is megrendezi június 24-én az országos rendezvénysorozathoz kapcsolódóan a Múzeumok éjszakáját. A rendezvényt 18:00-kor megnyitjuk. Köszöntő beszédet mond Kozmáné Kasza Veronika Dombrád város polgármestere és Szántó Zoltán a Dombrádért Együtt Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ezt követen Bodnár Eszter, Takács Dóra és Kovács Attila Ákos a Móra Ferenc Általános Iskola Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak zongora előadása következik.

A zenei előadás után Kovács Róbert Kristóf, a Dr. Bereczky Zsigmond Református Általános Iskola végzős diákjának tánca következik, majd Horváth Gábor Széki sűrű és ritka táncszólóját tekinthetjük meg. Ezt követően Kovács Eszter – Sándor Adrián, Lakatos Dóra – Miklós Viktória, Tamás Boglárka – Harsányi Réka páros adja elő Dunántúli ugrós táncát, akik a Móra Ferenc Általános Iskola Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói.

A rendezvény alatt az Arany 200 kiállítás megtekintésére is lehetőség lesz. A kisvárdai Kótics Ferenc grafikus képeinek, Arany János születésének 200. évfordulójára készített kiállítását nézhetjük meg a Konferencia teremben. A kiállításon Ferenczi Hanga és Tóth Anna Bianka Arany János verseket fognak szavalni.

Dombrádon az 1900-as évek elején készült fényképek reprodukciójából készült fotókiállítás megtekintésére is alkalom lesz a Házasságkötő teremben. Berencsi Vivien a Dr. Bereczky Zsigmond Református Általános Iskola végzős diákja saját költeményét (Az idő múlása) szavalja el, mellyel nevezett a Művelődési Ház és Könyvtár által meghirdetett A Magyar Költészet Napján, és ott nagyon szép eredményt ért el vele.

A Helytörténeti Kiállítás új tárlóinak felavatására is sor kerül. A 6000 éves Dombrád teremben Dr. Sipos József tanár úr és a Római Katolikus egyház gyűjteményeiből 1-1 tárlót adunk át.

Két előadást hallgatunk meg, melyeket Dr. Sipos József és Karászi Zsolt őrsparancsnok tartanak.

Közben az alábbi programokat ajánljuk a látogatók figyelmébe:

  • kézműves foglalkozás gyerekeknek,
  • tárlatvezetés,
  • gyerekeknek kvíz vetélkedő,
  • könyvvásár,
  • kézműves szőnyeg, lábtörlő és –táskavásár

Este 21:00-kor a Szent Iván Éj hagyományait megelevenítve tüzet gyújtunk a vasúti járműkiállítás parkolójában, és a bátrabb jelentkezők a hagyományoknak megfelelően át is ugorhatják azt. Ezzel párhuzamosan filmvetítést tartunk az érdeklődők számára. A vetítendő film címe a rendezvényhez kapcsolódóan: Éjszaka a múzeumban.

Minden kedves vendégünknek limonádéval és pogácsával kedveskedünk.

Értékelés:
(0 szavazat)