2018 Kultúrházak Éjjel-Nappal

2018. március 14. 622

„Helyben van a sokszínűség”: Ez a szlogenje az idei Kultúrházak Éjjel-Nappal elnevezésű országos programsorozatnak, amelyhez a Művelődési Ház és Könyvtár az előző évhez hasonlóan, 2018-ban is csatlakozott.

Február 2-ai egyik programunk egy népi hagyományhoz kötődött, miszerint meglátja-e a medve az árnyékát, ha kijön a barlangjából. Ezen elgondolásból maci kiállítást szerveztünk, melyhez a dombrádi lakosság segítségét kértük. Felhívást intéztünk a város lakóihoz, hogy akinek van felesleges plüss macija, adja nekünk kölcsön a kiállítás idejére. E gondolatot tovább vittük azáltal, hogy kértük, aki szeretné, vagy fel tudja ajánlani a maciját, azt a kiállítás után nagy szeretettel eljuttatnánk a kórházban fekvő, gyógyuló gyerekek számára. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni az ott fekvő beteg gyerekek gyorsabb gyógyulásához. A játékokkal bátorságot, erőt adni nekik, a nehéz helyzetek feloldását könnyíteni, a kórház orvosainak, ápolóinak munkáját segíteni. Örömmel mondhatjuk el, hogy ismét megtapasztaltuk, egy jó cél érdekében milyen erő van az összefogásban, hiszen könyvtárunkat szinte elözönlötték a macik. Nagyon sokan mellénk álltak e nemes ügyben.

Február 2-a a vizes élőhelyek világnapja. Ez alkalomból bíztattuk a gyerekeket, felnőtteket, hogy a témához kapcsolódóan ragadjanak ceruzát, ecsetet és mutassák meg kreativitásukat egy-egy általuk készített alkotással.

A vizes élőhelyek világnapja alkalmából nem feledkeztünk el gyönyörű Tiszánkról sem. A Művelődési Házunk színháztermében egész délután filmvetítés ment, a dokumentumfilmek központi témája folyónk, a Tisza élővilága volt.

A Szivárvány Óvoda és Bölcsőde kis óvodásai Király Istvánné óvodapedagógus vezetésével vidám, zenés boszorkánytáncot adtak elő az érdeklődőknek.

Mindezek mellett 21 óráig vártuk az asztalitenisz, sakk, póker szerelmeseit.

Február 3-án a Rejtvényfejtők világnapja alkalmából rejtvényfejtési lehetőséget biztosítottunk. Az érdeklődők megismerkedhettek a sztereogram képekkel.

A sztereogram egy vagy több sík kép segítségével létrehozott térhatású kép optikai illúziója. Eredetileg olyan kép-párt jelentett, amelyet sztereoszkóp segítségével lehetett megfelelő módon megnézni.

A gyerekeket gyufás logikai feladatsorral vártuk, a felnőtteket változatos rejtvényfejtési lehetőségekkel.

A szombati napon fánksütő versenyt szerveztünk, mely során bíztattuk a dombrádi háziasszonyokat, mutassák be kreativitásukat, konyhai fortélyaikat, ízletes finomságaikat.

Ezúton szeretnénk még egyszer megköszönni mindazok áldozatos munkáját, aki rendezvényünket finomabbnál finomabb fánkokkal gazdagították.

Büszkék vagyunk rá, hogy városunkban ilyen sok ügyes, végtelenül kreatív konyhaművész van.

Köszönjük szépen a finom fánkokat Balla Kámán Ferencnek, Balla Kálmánnénak, Bunkóczi Gábornénak, Formeszter Gézánénak, Lakatos Bélánénak, Molnár Gézánénak, Pál Lászlónénak, Révész Józsefnének és Szerdi Ágnesnek.

Köszönjük Berencsi Zoltánnénak a rendezvényen való közreműködését.

Értékelés:
(2 szavazat)