×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 652

Eredményhirdetés és kötetbemutató – vendégünk: Deák-Takács Szilvia

2018. június 04. 682

A dombrádi Művelődési Ház és Könyvtár a Magyar Költészet Napja alkalmából 2018. április 11-én mára már hagyománnyá vált versíró versenyt hirdetett.

Az eredményhirdetés alkalmából 2018. május 23-án vendégünk Deák-Takács Szilvia volt, a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium magyartanára, aki a beérkezett verseket elemezte, és írástechnikai tanácsokkal látta el a pályázókat. Tanárnőnek nehéz dolga volt a szebbnél szebb, jobbnál jobb versek bírálása kapcsán. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az ifjúsági kategóriában két harmadik helyezés is született, és egy különdíjat is átadtunk.

Felnőtt kategória:

  1. helyezett: Ágoston Etelka – Színfalók ellen
  2. helyezett: Seprényi Imréné – Szerelem

Ifjúsági kategória:

  1. helyezett: Madarász Hanna – Tavaszköszöntő
  2. helyezett: Blaskó Boglárka – Piros a Meggy
  3. helyezett: Berencsi Vivien – Halottak napja
  4. helyezett: Kovács Míra Polett – Fény

Különdíjas:

  • Oláh Judit – Szülinapodra

Az eredményhirdetést író-olvasó találkozó követte, ahol Deák-Takács Szilvia Tintabogyó című kötetét mutatta be. Az 5 fejezetből álló könyvet 60 db novellínó alkotja, melyekben hangnem, téma és léthelyzet alapján helyezkednek el a kis novellák.

Az anarcsi Czóbel Minka emlékéhez szorosan kapcsolódó kötetben Minka jelensége az egész írásra kiterjed. Egy olyan egyéni látásmód bontakozik ki az olvasó előtt, mely által Bene Zoltán szegedi író méltán megteremtette a deáktakácsszilviás szó fogalmát.

Ragu Melinda

Értékelés:
(0 szavazat)