Több mint 100 fiatal önkéntes érkezett június végén településünkre

2013. július 12. 3922

Az érkezés apropója egy ÖnkÉNtes fesztivál elnevezésű rendezvénysorozat volt. Az ország és világ számtalan pontjáról érkeztek segíteni kívánó, és szórakozni vágyó fiatalok június 27-30. között a Tisza partra.

A Dombrádi Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat képviselői és önkéntes segítői nagy fába vágták a fejszéjüket. A fesztivál résztvevőinek mindennapjaiba beletartozott napi rendszerességgel egy-egy önkéntes tevékenység.

Csütörtökön este egy városismereti vetélkedőn keresztül megismerkedhettek településünk nevezetességeivel, szoborcsoportjával, melyek mellett játékosan betekintést nyerhettek a település történetébe. A pénteki önkéntes tevékenységek között volt a település arculatának feldíszítése, a központban rámpákat festhettünk, felújítottuk a temető kerítését, a városgazdálkodás telephelyén pedig faanyagot készíthettünk elő a későbbi feldolgozáshoz, a gyerekházban pedig a csülkös nap játékaihoz készítettünk elő segédeszközöket. Az esték mindig a szórakozás jegyében teltek, volt MAGYAR táncház, disco, mulatós zene és megannyi más program.

Csülkös napon mászó fallal, infó-pult, gyöngyfűzéssel és arcfestéssel vártuk a fiatalokat, valamint az önkénteseink besegítettek a szervezésbe is. Vasárnap délben a zsebkendő lengetése közben pedig, megfogadtuk, jövőre ugyanitt találkozunk (reméljük még többen)! A DIFI házban sem álltak le a programok, folyamatosan várjuk a fiatalokat változatos programokkal, csocsóval, ping-ponggal, nyári munkákkal, tanácsadásokkal. Július végén beindulnak a különböző képzések, mint pl.: pályázatíró, emberi jogi alapismeretek, programszervező stb.

- Surányi Ádám -

Értékelés:
(1 szavazat)