Dél-Afrika várja a freesyle foci legjobbjait

2010. március 28. 5322
Miután véget ért a több mint 5000 bajnok-aspiráns részvételével tartott 200-nál is több selejtező, megkezdődött a visszaszámlálás a 2010-es Red Bull Street Style freestyle foci Világbajnokság döntőjéig. A magas színvonalú 2008-as versenyt követően a világ 50 országából érkező legjobb játékos készen áll arra, hogy megmérkőzzön egymással április 28-án Fokvárosban (Dél-Afrika), hogy eldöntsék, ki a földkerekség legjobb freestylere.



A szabályok egyszerűek: 3 perc, 2 játékos, 1 labda.

Miután világszerte lezajlottak az utolsó selejtező tornák, nem kevesebb, mint 56 ország nevezte képviselőit a dél-afrikai tornára, melyre alig néhány hónappal a 2010-es dél-afrikai foci világbajnokság előtt kerül sor. Ha a résztvevő országok számát nézzük, a Red Bull Street Style-nak nincs ellenfele: majdnem kétszer annyi nemzet küldi el legjobbjait a megmérettetésre, mint más futball-eseményeken.
A freestyle döntőben a legjobbak csoportokra osztva várják a kétnapos selejtezőt. Ennek során saját csoportjuk játékosaival játszanak kieséses meccset a végső fordulóba kerülésért. Minden mérkőzés egyformán épül fel: 3 perc, 2 játékos, 1 labda. Minden játékosnak 20 másodperc áll rendelkezésére, hogy lenyűgözze a bírókat, mielőtt átpasszolja a labdát vetélytársához. Minden csoportból a két első jut a legjobb 16 közé, akik a végső napon döntik el egymás között, ki nyeri a 2010-es Red Bull Street Style világbajnoki címét.

A rendezvényre a 17. századi Jóreménység-kastély előtt kerül sor, mely Dél-Afrika legrégebbi fennmaradt épülete. A kastély a jellegzetes Table Mountain árnyékában, mindössze kőhajításnyira fekszik a Fokvárosi Stadiontól, mely a 2010-es foci világbajnokság egyik helyszíne lesz. Fokváros Dél-Afrika legnagyobb kiterjedésű, és második legsűrűbben lakott városa a maga 3,5 millió lakosával. A város híres kikötőjéről és homokos strandjairól.
A rengeteg versengő nemzethez világszínvonalú szakértők is kellenek, hogy értékeljék a versenyzők teljesítményét aszerint, mennyire uralják a labdát és saját testüket, mennyire kreatívak és stílusosak, persze mindezt a zene ritmusára. Edgar Davids, a Juventus, a Milan és a Barcelona korábbi középpályása lesz másik két világsztár mellett a verseny főbírája, melyen eldől, ki a világ legjobb freestyle focistája.

2008-ban a Red Bull Street Style meghatározta a nemzetközi freestyle versenyek követelményszintjét. Ezen a versenyen Sao Paulóban nem kevesebb, mint 45 ország versenyzői vettek részt, köztük a francia Arnaud „Séan” Garnier, aki bravúros mutatványokkal jutott el a döntőig, és győzte le nagy harcban a japán Yosuke Yokotát, és lett így az első Red Bull Street Style bajnok. Két évvel később Séan visszatért, hogy megvédje címét, mely megváltoztatta életét - de nem lesz könnyű dolga.
A Red Bull Street Style menetrendje:
2010. április 24. Szombat: a játékosok megérkezése
2010. április 25. Vasárnap: bemelegítő nap
2010. április 26. Hétfő: első selejtezőnap – csoportmérkőzések
2010. április 27. Kedd: második selejtezőnap - csoportmérkőzések
2010. április 28. Szerda: döntő a legjobb 16 játékos részvételével

2008 novemberében Rocco nem kis teljesitménnyel 4. helyen végzett Sao Paolo-ban. Most Tomin azaz " FX-n" Dombrád és a világ szeme . Hajrá Fx !!!!

Értékelés:
(0 szavazat)