Örömfesztivál Nagykárolyban

2010. augusztus 05. 6000

 

2010. augusztus 5. és 8. között a Szatmár megyei Nagykárolybanrendezik meg az első erdélyi Öröm Fesztivált. A négynapos eseményen a magyar fesztiválélet legjobbjai szórakoztatják a nagyérdeműt, mellettük pedig fiatal zenekarok, humoristák is várják a közönséget határon innen, és túlról.

Három színpad és egy nagy programsátor

A Nagykárolyi Öröm Fesztiválnak a város strandja és kempingje ad otthont. Három színpadon és egy nagy programsátorban zajlanak az események, de a termál strandon is zajlik majd egy-két érdekesség. A szervezők igyekeztek a kínálatban mindenki igényét kielégíteni, és az esti koncertek mellett a napközbeni szórakozást is biztosítani.

 

 

 


Koktélok és Hawaii party

Ha valakinek a napi fürdőzés kevés lenne, akkor a strand Hawaii színpadán minden délután egy órától a húrok közé csap a Bombariadó Rockabilly Cirkusza, hogy a legjobb koktélok mellett beindítsák a fesztiválhangulatot.Fácánékat (a Mystery Gang egykori dobosának bandáját) pedig egy igazi Hawaii-party követi, ahol a sziget hangulatát idéző dallamokkal és színpadképpel pörgetik tovább a közönséget.

Kowalsky, Quimby, Ganxta és a többiek

Minden délután fiatal, többségben erdélyi magyar fiatalokból álló zenekarok lépnek fel a kis-színpadon, esténként pedig olyan zenekarok adnak koncertet, mint a Kowalsky Meg a Vega, a Hooligans, a PASO, a Quimby, a Ladánybene 27, az Irie Maffia vagy éppen Ganxsta Zolee és a Kartel.

Humor és konyhaművészet

A koncertek előtt és közben alternatív szórakozási lehetőséget is kínálnak a nagykárolyi fesztiválra érkezőknek. Fellép a 4 for Dance és a Folk Error, szövegel Badár Sándor és Rokker ZsoltiBakáts Tibor pedig a Tilos Rádióvaltelepül ki egy napra. Settenkedő több közönségtalálkozót is moderál majd, a gasztrobarátok pedig a Paprika Televízióból ismert Kozi és Döme zsűrizése alatt főzhetik meg kedvencüket. Lesz freestyle foci bemutató, Rocco, Ádám és Petike előadásában. ill. képregény workshop és „nem létező tárgyak interaktív tárlata” is.

Magyarországiakat is várnak

Nagykároly (románul Carei) a magyar határtól körülbelül 10 kilométerre található. Vállaj településnél érdemes átlépni a határt és az 1F úton haladni. Az ország fizetőeszköze a román lej (RON). Románia Európai Uniós tagország, azonban nem része a Schengeni övezetnek. Ez annyit tesz, hogy ugyan útlevél nélkül utazhatnak az EU tagjai a szomszédos államba (kivéve Bulgária és Ciprus), de a határon ellenőrzés van. Fontos, hogy csak az új típusú személyi igazolványt fogadják el a határon.

A Nagykárolyi Öröm Fesztivál a magyarországiaknál jóval olcsóbb, a hetijegy elővételben már annyiért megkapható, amennyibe idehaza átlagosan egy napi belépő kerül. Az étel-ital árak is alacsonyabbak, minőségi sört például már 100-180 forintnyi lejért csapolnak. A napijegy és a fesztivál bérlet a strand használatára is feljogosítja a vendégeket.

További infó; részletes program: www.nof.ro

nagykaroly
Értékelés:
(0 szavazat)