Európa Nap

2011. május 07. 8342
Az Európa Nap alkalmából május 7-én Brüsszelben és Luxembourgban, május 8-án pedig Strasbourgban tart nyílt napot az Európai Parlament. De az EU más pontján is számtalan rendezvény várja az érdeklődőket. Budapesten mindkét napon a Millenáris ad otthont az Eufória! utcafesztiválnak.

Ebből az alkalomból Kovács Péter és Karászi Roland, mint  freestyle-osok is részt vesznek a Belgiumi rendezvénysorozaton. 

 

 

Brüsszel, Luxembourg

Május 7-én 10–18 óra között viták, bemutatók, koncertek várják az érdeklődőket a Parlament brüsszeli épületében. A nyílt napon ott lesz Astrid belga hercegnő is. A látogatók számtalan információs ponton tájékozódhatnak a Parlament munkájáról, a képviselőcsoportok saját standjaiknál várják az érdeklődőket. Számtalan civilszervezet is bemutatkozik, lesz csoportos karaoke, a gyerekeket pedig játszóház várja. De nem csak a Parlament nyitja meg kapuit Brüsszelben, az érdeklődők a többi uniós intézményt is felkereshetik. Aki úgy dönt, hogy nem mozdul ki, 10:15-től Marian Harkin ír képviselővel chatelhet a Facebookon.

Luxembourgban Európa-falu, koncertek, viták és egy hatalmas torta várja az érdeklődőket a Clairfontaine téren.

Strasbourg

Strasbourgban vasárnap 10–18 óra között várja a Parlament azokat, aiik kíváncsiak, hogy mi történik a kulisszák mögött. Az információs standok és tájékoztató pontok mellett képviselőkkel is lehet találkozni, és a látogatók bevonásával vitát szerveznek az önkéntesség európai évéről is. A filmbarátok a L'Odysée moziban megtekinthetik a Die Fremde című filmet, amely 2010-ben elnyerte a Parlament filmdíját, a Lux-díjat.

Budapest

Május 7-én és 8-án a Millenárison koncertek, harangjáték, dumaszínház és még sok más program várja az érdeklődőket az Európa Nap alkalmából. A látogatók megismerkedhetnek a különböző európai országok kultúráival, szokásaival is. A játékos kedvűek társasjáték keretében ismerkedhetnek meg az uniós intézmények működésével, majd kvízeken tesztelhetik tudásukat. Az esemény házigazdája Feke Pál, az európai önkéntesség évének magyarországi nagykövete.

Címkék:
Értékelés:
(0 szavazat)