Bemutatták a Tangót

2011. december 05. 10277

Budapesten is bemutatták a jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű futball Európa-bajnokság hivatalos labdáját, a Tango 12-t.

A prezentációra sajtótájékoztató keretében került sor, melyen elhangzott: a játékszert az elmúlt két évben laboratóriumi körülmények között tesztelték, hogy megfeleljen a nemzetközi és az európai szövetség szigorú előírásainak.

„Az adidas az Európa-bajnokságokra negyven éve, a világbajnokságokra pedig immár 42 éve fejleszt labdákat - mondta Császári Attila, az adidas Budapest Kft. marketing menedzsere. - A fejlesztés ideje alatt a szakemberek folyamatosan egyeztettek futballistákkal, köztük olyan világsztárokkal, mint Zinedine Zidane-nal vagy Lionel Messivel."

Császári hozzátette: az Eb-n résztvevő 16 válogatott jövő hétfőn harminc-harminc labdát kap.

A sajtótájékoztatón részt vett Kassai Viktor FIFA-licences játékvezető, aki elmondta, hogy az európai szövetség december 20-án dönt arról, melyik 12 bíró vezethet majd mérkőzést a kontinenstornán.

Forrás: MTI

Az eseméynem Kovács Péter 'Petike' és Karászi Roland  'Rocco'  is jelen voltak s ki is próbálhatták a lasztit: Video itt: 

http://main.hu.rp2.magex.hu/indexvideo/589/491/eblabda.360.mp4

Értékelés:
(0 szavazat)