Maradj Fitt Egyesület

2022. március 14. 243

Maradj Fitt Egyesület

2017. május 12-én alakult meg a Maradj Fitt Egyesület. Jelenleg 28 tagja van. A tagok átlag életkora 64 év.

Az Egyesület az egészség megőrzése, hagyományápolás, túrázás, fogyatékkal élők megsegítése mellett, számos közösségi feladat megvalósítását tűzte ki célul. Heti egy alkalommal szakember vezetésével gyógytornát tartanak a tornázni vágyóknak. A civil szervezet kerékpár túrát, gyalog túrát szervez és rendszeres látogatója a sporteseményeknek. Elmaradhatatlan és aktív részt vevői a városi rendezvényeknek. A szüreti mulatságon például szilvalekvárt főztek, a lakosság részére cibere kóstolással kedveskedtek.

A települést egyedi, saját készítésű díszekkel öltöztetik az alkalomnak megfelelő ünnepi pompába. Hagyományt teremtettek a húsvéti tojásfa állításával. Az egyesület tagjait örömmel tölti el, hogy az általuk megálmodott közösségi kezdeményezésű „Mindenki tojásfáját” évről évre egyre több tojás díszíti. Húsvét előtt sajátkészítésű nyúlcsaláddal ékesítik a múzeum udvarát. Advent első vasárnapján Karácsonyi díszbe öltöztetik a Horváth József Alkotó Ház és Helytörténeti Kiállítás udvarán lévő szekeret. Május elsejére színes, szalagos májusfát állítanak. Felvállalták a Református templomkert egész éves kerti munkáinak elvégzését, évszaknak megfelelő virágokkal történő beültetését. Mikulásra minden Dombrádi, fogyatékos gyereknek mikulás csomagot juttatnak el. Támogatják a Mándoki Fogyatékos bentlakásos intézményben élő gyerekeket.

A Maradj Fitt Egyesület tagjai szakkörökbe járnak, ahol ősi mesterségekkel ismerkednek. A foglalkozásokon saját maguk próbálhatják ki a nemezelés, kosárfonás, csipkeverés munkafolyamatait.

Értékelés:
(1 szavazat)