Óvodai programcsomag

2010. március 19. 1508

TÁMOP 3. 1. 4. PÁLYÁZAT

A kompetencia alapú óvodai programcsomag bevezetése

phoca_thumb_m_ovi-tamop-314-2010-01Óvodánk két csoportjában a pillangó és a margaréta csoportban 2009 szeptemberétől megváltozott az élet. A TÁMOP program keretében támogatást nyertünk a Kompetencia alapú óvodai programcsomag bevezetésére.
A játékközpontúság szemléletmódját megtartva igyekszünk beépíteni a kompetencia programcsomag elemeit a mindennapjainkba. Ezen program alapelvei a tevékenységközpontúság, a tapasztaláshoz juttatás mind összecsengenek gyermek és személyiségközpontú pedagógiánkkal.

Óvodánk munkamenete megváltozott a gyerekek érdekében. Új lett a napirendünk és heti rendünk. Mindennapos mese-vers, ének és ábrázolás kezdeményezést tartunk, ami nagyon elnyerte a gyermekek tetszését.
A komplex fejlesztési tervek felosztása a 4 magyar őselem jelképrendszerét követi- levegő, tűz, víz, föld- mely a népi kultúra és a hagyományőrzés újszerű megközelítésének lehetőségét mutatja.
Újdonság a fejlesztési tervek fejlettségi szintek, képességfajták szerinti felosztása, melyben az eltérő fejlődésű gyerekekre, az „átlagosakra” és a tehetséges, kiemelkedő gyermekekre gondolva valósulhat meg a differenciált gyakorlat.
A programcsomag kiemelten kezeli az óvoda-iskola átmenetet.
Azt tapasztaltuk, hogy a pillangó és margaréta csoportos gyermekeink érdeklődőek, kíváncsiságuk határtalan. Minden tevékenységben aktívak. Nyitottak az újszerű dolgok kipróbálására.

További képek

Értékelés:
(0 szavazat)