Tűzoltósági közlemény

2010. március 23. 1273

A kisvárdai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság közleménye

Értesítjük a lakosságot, hogy a tavaszi időjárás beköszöntével egyidejűleg az erdő- és mezőgazdaság területén jelentős mértékben megnövekedik az erdő- és avartüzek száma.

A fokozott tűzveszélyre való tekintettel, kérjük a gazdálkodókat, hogy – az érvényben lévő jogszabályok alapján – saját területükön tegyenek meg minden szükséges technikai, szervezési intézkedést a tűzesetek megelőzése érdekében.

Felhívjuk továbbá a kiskerttulajdonosok és a hétvégi telektulajdonosok figyelmét, hogy a gyomégetésnél fokozott figyelemmel járjanak el, mert a kiszáradt és aljnövényzet rendkívül gyúlékony és a gyorsan terjedő tűz könnyen elérheti a nádasokat, erdőket, vagy a lakott területeket.
Kérjük különös gonddal járjanak el a köztemetők lomtalanítása és környezetének rendbetétele során a gazégetéssel.

Kérjük a közúton és vasúton utazókat, hogy égő cigarettacsikket és dohányneműt ne dobjanak ki a járművek ablakán, mert a kiszáradt árokparton, vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Amennyiben mégis tűzeset következik be, annak észlelésekor az első és legfontosabb feladat a kezdeti „kis tüzek” eloltásán túlmenően az, hogy arról haladéktalanul értesíteni kell a z illetékes tűzoltóságot és a terület tulajdonosát.

A  TŰZOLTÓSÁG  TELEFONSZÁMA: 105
Értékelés:
(0 szavazat)