Óvoda felújítás

2010. július 22. 2089

Szivárvány Óvoda Rákóczi úti épületének fejlesztésére és teljes felújítására az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Dombrád Tündérkert Óvoda komplex fejlesztése” c. pályázatunk adott lehetőséget.

A projekt összköltsége 129.294.978 Ft, amelynek 90%-át, azaz 116.365.480 Ft-ot támogatásként megkapott az Önkormányzat.

Az óvoda épülete több mint 300 m2-rel bővült emellett az épület akadálymentesítése is megvalósult. A beruházás során egy csoportszobával, tornaszobával, a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiséggel, 10 fős bölcsődei férőhellyel az épület. A korábbi lapos tető felújítása helyett az egész épület magas, cserepes tetőt kapott. A pályázat keretein belül lehetőség nyílott a nyílászárók teljes cseréjére, valamint megújult az elektromos- és fűtési rendszer is.

Az intézmény eszközállománya is fejlesztésre került. A bútorok, eszközök, udvari játékok és az udvari parkosítás is beletartozik a komplex felújításba, aminek kivitelezése szintén megtörtént. Megvalósításra vár még az óvodát az utcától elválasztó kerítés, melynek jelenleg az engedélyeire várunk.

phoca_thumb_m_ovodafelujitas-01phoca_thumb_m_ovodafelujitas-02

Értékelés:
(0 szavazat)