50 kilós harcsát fogott a dombrádi halász

2012. július 26. 1624
Szaladják István 1989 óta halászik a Tiszán. Kedvtelésből indult, mindig szerette a természetet, az állatokat, a dombrádi Tisza partot, így nagy örömmel, egy barátja által kezdett el halászni.

Kis szerszámos halászként az évek folyamán folyamatosan megtanulta a szakma titkait, a víz tiszteletét, megismerte a halászat fortélyait. Dombrádon mindenki ismeri, gyakran megállítják és érdeklődnek tőle, milyen a vízállás, milyen halakat fogott. Mindig büszke volt a nagyobb fogásokra és Dombrád lakói is szívesen vették szemügyre a 10-20 kilós zsákmányokat. A legnagyobb öröm 2012. július 25-én érte, élete eddigi legnagyobb fogása, egy közel 50 kilós, 195 cm hosszú harcsa akadt a varsába. Egyedül volt a csónakban, de a hihetetlen nagy hal látványa olyan erőt adott, amivel önmaga is be tudta emelni a csónakba az állatot. A nagy fogás híre hamar elterjedt a pár ezer fős kisvárosban és siettek a lakosok megcsodálni a harcsát. Többen azonnal fotózkodtak is vele, így a közösségi oldalakon is hamar híre ment az 50 kilós fogásnak.

Szaladjak_Istvan_harcsa_foto  Ezzel a képpel és rövid történettel édesapám évek óta kitartó munkája előtt szeretnék   tisztelegni, aki esőben, viharban, 40 fokos forróságban is szinte minden hajnalban a    Tiszán evez. Megtanult varsát készíteni, sok saját eszköze van. Mindezt főállású  munkája mellett, teljesen hivatalosan, engedéllyel űzi több mint két évtizede.  Hozzátenném, ő készíti a legjobb halászlevet és tejfeles harcsapaprikást az egész      országban!

 Szaladják Linda

  (szon.hu nyomán )

 

Értékelés:
(0 szavazat)