Újabb mérföldkőhöz érkezett Dombrád Városa

2014. október 11. 1290

Egy szép, impozáns épülettel gazdagodott a település.

Megújult a több mint 40 éve épült egészségügyi központ. Az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program keretében, az „Egészségügyi központ felújítása Dombrád városában” címmel benyújtott pályázaton, az Önkormányzat 47.021.687 Ft támogatást nyert. A rendszerváltás előtti idők stílusában épült, mára már korszerűtlen 441 m2 –es épület helyett, a város arculatához igazodó, korszerű, betegközpontú, hatékony ellátást biztosító egészségügyi intézmény fogadja a betegeket.

A felújítás során megvalósult az épület komplex akadálymentesítése, melynek keretében lift épült, így az emeleten működő védőnői szolgálatot is elérhetik a mozgáskorlátozottak. A beruházás fontos eleme az épület hőszigetelése, nyílászáró cseréje, berendezési, informatikai és orvosi eszközökkel történő felszerelése volt. Ugyancsak ez a pályázati forrás biztosított lehetőséget napelemek felszerelésére is, amely hozzájárul az üzemeltetési költségek csökkentéséhez. Az önkormányzat hosszú távú törekvése, hogy ezt a környezettudatos és energiatakarékos szemléletet kövesse.

A fűtéskorszerűsítés és az eszközbeszerzés a háziorvosok munkáját segítve hozzájárul a praxisok hosszú távú fenntarthatóságához, az egészségügyi alapellátás minőségének javulásához, valamint a védőnői szolgálat megfelelő működtetéséhez.

A korszerű épületet 2014. október 10-én ünnepélyes keretek között adta át dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. A történelmi egyház képviselői megáldották, megszentelték a felújított egészségügyi központot.

A város a fejlődés útján halad, melynek egyik mérföldköve az egészségház átadó ünnepség volt. Az innováció ezen útjának másik állomása a katolikus templom csodás megújulása és csillogó kis tornya, amely szintén az elmúlt hónapokban került méltó helyére. Néhány lépéssel távolabb a megszépült I. világháborús szoborban és emlékhelyben gyönyörködhetnek a városlakók és az ide látogatók, és körültekintve láthatják a főtér rekonstrukciójának jónéhány lépését, a leállósávot, a parkolókat, az utcabútorokat. Fontosak ezek az állomások, mert Dombrád életében ezek jelentik a munka sikerét, ezekben rejlenek a tanulságok, és ezek adják az erőt a következő lépéshez.

Értékelés:
(1 szavazat)