November 12 – A Szociális Munka Napja

2014. november 20. 1216

A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik világszerte november 12-én a Szociális Munka Napját. November 18-án ebből az alkalomból köszöntötte Kozmáné Kasza Veronika polgármester asszony a három település – Dombrád, Tiszakanyár és Újdombrád – által közösen működtetett Dombrád és Térsége Szociális Alapszolgáltatási Központ dolgozóit.

A köszöntéshez csatlakoztak Tiszakanyár és Újdombrád községek polgármesterei - Háda György és Kállai András. Azokat köszöntötték, akiknek napi munkája a szolgálat, akik professzionális módon művelik a segítségnyújtást, a gyakorlott konfliktus- és válságkezelést. A szociális munka egyidős az emberiséggel, hiszen minden közösség gondoskodik az elesettekről, szegényekről, betegekről. A társadalom fokmérője, hogyan él együtt a szegényekkel, hogyan gondoskodik a szegényekről, a segítségre, támogatásra szorulókról.

Fejezzük ki őszinte megbecsülésünket azoknak, akik nap, mint nap hitükkel és meggyőződésükkel azon fáradoznak, hogy a rászorulónak – legyen az gyermek, felnőtt, időskorú, fogyatékos, szenvedélybeteg, pszichiátriai beteg, hajléktalan – az emberi méltóságot tiszteletben tartva adják meg a tőlük telhető segítséget. Azok előtt a szociális területen irányító-, intézményfenntartó feladatot ellátó kollégák előtt is tisztelgünk, akik nélkül nem lenne működtethető a szociális intézményrendszer.

Értékelés:
(1 szavazat)