Dombrád Város Önkormányzat Képviselő-testülete közleménye az Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár átszervezéséről

2015. szeptember 18. 1025

Tisztelt Dombrádi Lakos!

Sajnálattal értesültünk arról, hogy téves híresztelések terjednek az Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár jövőjére, működésére vonatkozóan.

Ezúton tájékoztat juk az érintetteket és a lakosságot, hogy a Művelődési Ház, minden híresztelés ellenére sem szűnik meg, feladatait a jövőben is ellátja, viszont ez nem az Önkormányzat, hanem az Önkormányzat tulajdonában lévő nonprofit gazdasági társaság keretein belül, illetve finanszírozásában valósul meg.

A Művelődési Ház és Könyvtár tehát átszervezést követően a továbbiakban is működik, jól megszokott szolgáltatásaival a jövőben is várja az érdeklődő lakosságot.

Az átszervezés hatékonyabb működést, a pályázati lehetőségek a korábbinál szélesebb körű kihasználását teszi lehetővé. Az intézményben foglalkoztatott közalkalmazottak, a jelenlegi munkavállalók, amennyiben éveken keresztül végzett munkájukat folytatni kívánják, változatlan feltételekkel és bérezéssel, átkerülnek a gazdasági társaság személyi állományába.

Mindezek alapján elmondható, hogy sem az Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár, sem munkahelyek nem szűnnek meg, sem az ott dolgozók nem kerülnek az utcára.

Tisztelettel: Dombrád Város Önkormányzat Képviselő-testülete nevében
Kozmáné Kasza Veronika sk polgármester
Nagy János sk jegyző

Értékelés:
(1 szavazat)