A stáb rendelkezésére az étel elkészítéséhez Csáki Istvánné „Kicsi néni” és kis segítőjeként Hoksz Attila a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny közönségdíjasa és legígéretesebb táncosa cím elnyerője állt, akik egy helyi specialitást, a kemencében sült „bűribe tésztát” készítették el. A sürgés-forgás közben Marcsi a helyi jellegzetességekről kérdezte a két dombrádi szereplőt, akik egy népdalt is előadtak a műsorvezető kérésére.
Bár a tészta összekeverése a túrós masszával a hidegben nehéznek bizonyult, de ezért kárpótolt a jó hangulat, amit Attila teremtett, amikor a műsorvezetőt tánclépésekre tanította.
Az étel elkészülte után a Duna Tv egész stábja és a dombrádi csapat együtt kóstolta meg a kemencében sült libacombot és desszertként a „bűribe tésztát”. Ebéd után Hoksz Attila egy verbunkkal kedveskedett a Duna Tv nézőinek, ezzel is megköszönve, hogy sms-eikkel győzelemre juttatták a Fölszállott a páva című műsorban.