Államalapító Szent István királyunk ünnepe Dombrádon - 2016

2016. szeptember 01. 730

2016. augusztus 19-e kellemes, napsütéses nyári délutánján ünnepélyes keretek között zajlott Államalapító Szent István királyunk ünnepe Dombrádon a Helytörténeti Kiállítás és Horváth József Alkotóház udvarán, a Millenniumi Parkban.

A megemlékezést Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg ünnepi beszédével. Az új kenyér megszentelését követően Kozmáné Kasza Veronika polgármester asszony méltatta a "Dombrád Városért - Pro Urbe" kitüntető elismerésben részesülő Dr. Papp László és Dr. Ritli Jánosné Dr. helyi lakosokat, akik kiemelkedő munkát végeztek Dombrád város gazdasági, kulturális, társadalmi, egészségügyi fejlődése terén és ezzel jelentősen hozzájárultak Dombrád város szellemi, erkölcsi és anyagi értékeinek gyarapításához, hírnevének öregbítéséhez.

A díjakat Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter adta át. Az ünnepség végén a Rétközi Hagyományőrző Csűrdöngölő Néptáncegyüttes műsora szórakoztatta a jelenlévőket, majd a rendezők a már hagyományosnak számító túrós rétessel kedveskedtek a szép számban megjelent ünneplő közönségnek.

Értékelés:
(1 szavazat)