Ebzárlat és legeltetési tilalom 2017. április 5-től 2017. április 26-ig

2017. március 31. 608

Ebzárlat és legeltetési tilalom

Tájékoztatjuk Dombrád Város lakosságát, hogy a város közigazgatási területén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kisvárdai Járási Hivatala Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya

2017. április 5-től 2017. április 26-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a rókák veszettség elleni immunizálása miatt.

  • - Az ebzárlat tartama alatt a tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal, vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek,
  • - kutyát a tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni,
  • - a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.

Az ebzárlat ideje alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény (pl. állatkiállítás, állatbemutató) nem tartható!

A legeltetési tilalom ideje alatt az állatok legeltetését a lakott településen belül az erre kijelölt helyen, ilyen hely hiányában a lakott település határától számított 1000 méteren belül kell megszervezni.

Az állatok vándoroltatva történő legeltetése tilos!

Az állandóan legelőn tartott szarvasmarha állományok legeltetését – az állomány nagyságától függően- 10-20 hektáros területre kell korlátozni.

Értékelés:
(0 szavazat)