Lakossági tájékoztató a Kormány 40/2020. (III.11.) Korm. rendeletével a COVID-19 (vuhani koronavírus) kapcsán Kiemelt

2020. március 13. 777

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Kormány 40/2020. (III.11.) Korm. rendeletével a COVID-19 (vuhani koronavírus) kapcsán az élet - és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

A bevezetendő különleges szabályok a következők:

  1. Az egészségügyi intézményekhez hasonlóan a szociális intézményekben tilos a látogatás.
  2. Az Olasz Köztársaság, a Kínai Népköztársaság, Koreai köztársaság és az Iráni Iszlám Köztársaság területéről érkező magyar állampolgárok a Magyarországra való belépés során alapos orvosi vizsgálaton esnek át, amely eltűrésére kötelesek. Abban az esetben, ha az alapos orvosi vizsgálat COVID-19 fertőzés gyanúját állapítja meg, a Kormány által kijelölt karanténban kerülnek elhelyezésre. Azon személyek esetében, akiknél a fertőzés gyanúja nem merül fel, kötelesek 14 napra lakóhelyükön vagy tartózkodási helyükön karanténba vonulni azzal, hogy a kijelölt járványügyi hatóság e személyeket nyilvántartásba veszi, a karanténra vonatkozó szabályok betartását az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv (rendőrség) ellenőrzi.
  3. Az otthoni karanténban tartózkodók ellátása a települési önkormányzat feladata.
  4. Zárhelyen 100 főnél több személy, nem zárt helyen pedig 500 főnél több személy " részvételével rendezvény tartása tilos azzal, hogy e korlátozás érvényesítése a rendező, valamint a helyiség üzemeltetőjének a felelőssége

A vészhelyzet esetén a további intézkedéseket a Kormány rendeleti úton vezeti be. További korlátozás akkor állapítható meg, ha a Kormány azt a vészhelyzet kihirdetéséről szóló fenti Korm. rendeletre figyelemmel kifejezetten elrendeli.

Továbbá tájékoztatom a lakosságot, hogy a Dombrádi Közös Önkormányzati Hivatal székhelyén az ügyfélfogadási rendje- a polgármesteri intézkedés értelmében- változott, így személyes ügyintézés céljából csak halaszthatatlan ügyben fáradjanak be a hivatalba, a hatósági ügyeiket lehetőség szerint elektronikus úton vagy telefonon intézzék az elkövetkező időszakban. A papír alapú kérelmek benyújtása céljából jövőhét hétfőtől, azaz 2020. március 16. napjától a Városháza épületének főbejárata előtt egy postaládát helyezünk el. Az ily módon beadott kérelmek minden munkanap végén - az iratkezelést követően - a kijelölt ügyintézőhöz kerülnek határidőben történő feldolgozás érdekében. Amennyiben a személyes ügyintézés mégis elkerülhetetlen, akkor a hivatal portaszolgálatnál tartózkodó munkatárs készséggel áll rendelkezésükre.

Bejelentéseiket, panaszaikat, észrevételeiket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, illetve a 06-45/465-001 telefonszámon tehetik meg. Az elektronikus ügyintézés lehetősége az E-Önkormányzat portál https://ohp-20.asp.lgov.hu/nvitolap internetes oldalon keresztül biztosított.

A településen élők egészségének védelme érdekében, valamint a koronavírus terjedésének megelőzésében vagy megfékezésében mindenkinek az együttműködésére és felelősségvállalására szükség van.

Köszönjük együttműködésüket!

1/2020. (III.13.) Polgármesteri intézkedés

A Kormány által elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel, 2020.03.16 napjától a Dombrádi Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint alakul:

  • Hétfő: 08:00-12:00
  • Kedd: 08:00-12:00
  • Szerda: nincs ügyfélfogadás
  • Csütörtök: 08:00-12:00
  • Péntek: 08:00-12:00

Kérem, hogy lehetőség szerint beadványaikat az épületen elhelyezett postaládába dobják be, a portán lévő munkatársnak adják át, illetve ügyintézéshez használják az elektronikus ügyintézés lehetőségét, amely az E-Önkormányzat portál https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap internetes oldalon keresztül érhető el.

Panaszaikat, észrevételeiket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, illetve a 45/465-001-es telefonszámon jelezzék!

Harsányi László
polgármester
Értékelés:
(1 szavazat)