Mezőgazdasági termékek piacra jutásának segítése

2020. április 30. 534

Tisztelt Termelők!

A koronavírus terjedése miatt kialakult helyezet, a korlátozó illetve megelőző intézkedések miatt, az agrárszektor piaci lehetőségei beszűkültek, a piacok bezárása következtében a termelők részben vagy egészében elveszítették termékeik piacát.

A fenti negatív tendenciák megállítása és a piaci kereslet és kínálat összekapcsolása érdekében az Agrárminisztérium, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) bevonásával egy országos internetes platform elindításával kívánja segíteni hosszútávon az értékesítést.

Az erre a célra kialakított felület a https://www.termelőikosar.hu oldalon már elérhető!

Ezen az oldalon, az eladni szándékozó termelők jelentkezését várjuk, akik így a vásárlókkal kapcsolatba tudnak kerülni és értékesíteni tudják termékeket.

A vásárlók térképen, illetve egy kifejezetten erre a célra kialakított tematikus felületen válogathatnak a termelők és a termékek között.

A platform használata teljesen ingyenes és az igényekhez igazítva, folyamatosan fejlesztjük.

Bízunk benne, hogy a sikeresen létrejött kapcsolatok révén a beszűkült piaci helyzetben a termelők értékesítési nehézségei csökkenhetnek, a termelők növelhetik a vásárlóik körét, továbbá a kiskereskedelemben emelkedhet a helyi termékek aránya.

Az esetlegesen felmerülő kérdésekkel kapcsolatban várom a szíves megkeresését!

Figyelmükbe ajánljuk a www.mnvh.eu, illetve a www.hoi.hu oldalakat.

Üdvözlettel:

Nagy Csilla
Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat
Megyei Területi Felelős
Tel.: 06 30 407 36 35
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Értékelés:
(1 szavazat)