Magyarország Kormánya a 207/2020. (V.15.) Korm. rendeletben a védelmi intézkedések következő üteméről határozott. Kiemelt

2020. május 20. 2071

TÁJÉKOZTATÁS

Magyarország Kormánya a 207/2020. (V.15.) Korm. rendeletben a védelmi intézkedések következő üteméről határozott.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország Kormánya a 207/2020. (V.15.) Korm. rendelettel a koronavírus-járvány védelmi intézkedései érdekében a következőket rendeli el:

  • A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében – így különösen az étteremben, a kávézóban, a cukrászdában, a büfében, a presszóban a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett.
  • A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében a) az ott dolgozók – a vendégek által látogatható területen – kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni, a védelmi intézkedésekről szóló rendelet szerinti védőtávolság betartása kötelező.
  • A szabadtéren lévő játszótér nyitva tarthat és látogatható.
  • A szálláshelyekre vonatkozó védelmi intézkedések szerint a szálláshely fogadhat vendéget, és a vendégek számára az ott tartózkodás megengedett. A szálláshelyen üzemeltetett vendéglátó helyiségekre a vendéglátó üzletekre vonatkozó szabályok irányadóak.
  • A családi rendezvényekre vonatkozó védelmi intézkedések szerint 2020. június 1. napjától a temetést, valamint a házasságkötést követő családi rendezvény megtartható, ha a résztvevők száma nem haladja meg a 200 főt.
  • 2020. június 1. napjától a házasságkötés és a házasságkötést követő családi rendezvény vendéglátó üzletben, valamint szálláshelyen is megtartható, és azon zenés szolgáltatás biztosítható. A családi rendezvény során a védelmi intézkedésekről szóló rendelet szerinti védőtávolság betartása kötelező.
Harsányi László
polgármester
Címkék:
Értékelés:
(1 szavazat)