Kiberbiztonsági tippek - 2. Számítógépünk védelme

2023. április 14. 263

Az internet használata során számos veszély fenyegeti a felhasználókat és számítógépeiket. Ezekkel szemben a megfelelő biztonsági intézkedésekkel és magatartási szabályok tudatos betartásával lehet védekezni.

A számítógép megfelelő beállítása

A ROSSZINDULATÚ SZOFTVEREK ÉS HACKEREK a számítógépen futó szoftverek (operációs rendszer és egyéb programok) biztonsági hibáit használják ki. A szoftverek gyártói az ismertté vált hibákat rendszeresen javítják, és a javításokat FRISSÍTÉSEK KIADÁSÁVAL juttatják el a felhasználókhoz. A frissítések kiadásával az addig esetleg nem nyilvános hibákról is tudomást szerezhetnek a rosszindulatú szoftvereket készítők és a hackerek, így azok a rendszerek, amelyeken a hibákat javító frissítés nem történt meg, fokozattan veszélyeztetettek lehetnek.

Az operációs rendszer AUTOMATIKUS FRISSÍTÉSÉNEK bekapcsolásával biztosítható, hogy a számítógép a frissítés közzétételét követő legrövidebb időn belül megkapja a biztonsági frissítéseket. A felhasználói programok jelentős része szintén jelzi, hogy újabb verzió elérhető, ezek telepítése is ajánlott a fenti okok miatt.

A teljes tartalom letölthető a csatolt mellékletben.

Értékelés:
(1 szavazat)