Halottak napján is fokozott figyelemmel

2016. október 28. 649

Elhunyt szeretteinkről való méltó és biztonságos megemlékezés érdekében nemcsak a közúti közlekedésben, hanem a sírkertekben is körültekintésre és óvatosságra szeretnénk felhívni figyelmüket.

Kérjük fogadják meg alábbi tanácsainkat:

  • Utazás előtt ellenőrizzék gépkocsijuk műszaki állapotát és amennyiben még nem tették meg, szereltessék fel a téli gumiabroncsokat. Bár ezeknek a gumiabroncsoknak a használata nem kötelező, ugyanakkor +7 Cº alatt a biztonságos közlekedés érdekében feltétlenül ajánlott. Kérjük, hogy minden esetben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, a haladási sebesség megválasztásánál a forgalom jellegét, sűrűségét is vegyék figyelembe.
  • A gyalogosoknak – mint a közlekedés legvédtelenebb szereplőinek – javasoljuk, az esti szürkületben, korlátozott látási viszonyok a fokozott óvatosságot és a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken közlekedjenek.
  • Az emléknap alkalmából a közlekedésben és tömegközlekedésben részt vevők nagy száma indokolttá teszi, hogy még nagyobb figyelmet fordítsunk az alkalmi és „trükkös” lopások és a zseblopások megelőzésére. A tömegközlekedési eszközökön és a temetők környékén is fokozottan figyeljenek értéktárgyaikra: tegyék azokat biztonságos, nem látható helyre. Lehetőség szerint kabátjuk belső zsebében tárolják a pénztárcájukat, az irataikat, a telefonjukat és legyenek körültekintőek, óvatosak: a tolvajok sok esetben az áldozatok figyelmetlenségét, jóhiszeműségét használják ki értékeik eltulajdonítására.
  • Minden esetben győződjenek meg róla, hogy a síremlékek környékén nem hagytak-e maguk után értéktárgyakat (táska, mobiltelefon stb.), és azokat semmi esetre se hagyják ott még egy pillanatra sem őrizetlenül.
  • A gépkocsival közlekedők szintén sokat tehetnek a gépjárműlopások- és feltörések megakadályozását illetően: ügyeljenek arra, hogy az értékeket tegyék biztonságos helyre, illetve a jármű ajtaját, az ablakokat és a napfénytetőt az autó elhagyása előtt zárják le, és ne hagyjanak látható helyen semmilyen iratot, értéket a gépkocsiban.
  • A szeretteinkről való megemlékezés méltóságának megőrzése érdekében kérjük, legyenek körültekintőek, hogy az ünnep valóban a kegyeletről és az élet tiszteletéről szóljon.
Értékelés:
(0 szavazat)