„Biztonság hete”

2018. szeptember 27. 358

Az ORFK Baleset-megelőzési Bizottság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága 2018. szeptember 20-án 09:00 órától tartja a „Biztonság hete” országos megelőzési kampány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei aktivitását. A rendezvényre Nyíregyháza, Korzó Bevásárlóközpont előtti téren kerül sor, ahol a Polgárőrséggel, Vöröskereszttel, illetve Katasztrófavédelemmel közösen jelennek meg. A rendezvény során kiemelt figyelmet kap, illetve központi téma a biztonság minden formája.

Kérem a részvételi szándékukat 2018. szeptember 19. 14:00 óráig Szikszai Tihamér c. r. alezredes úrnál, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen jelezni szíveskedjen.

Valamennyi közlekedésbiztonsági törekvés középpontjában az ember testi és lelki sértetlensége áll. A közlekedésbiztonság tehát egészségügyi kérdés is. A közlekedésbiztonsági tevékenység tehát egyrészt az általános biztonság része, másrészt átfogóan szolgálja az élet és az életfeltételek védelmét; ilyen értelemben környezetvédelmi kérdés is egyben.

Tippek a balesetmentes közlekedéshez:

  • ha gyalogosan közlekedünk, ha tehetjük használjuk a zebrát az úton való átkeléshez
  • az úttest helyett a járdát válasszuk a belesetek elkerülése érdekében, ahol nincsen járda a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton, ha egyik sincsen vagy gyalogos közlekedésre alkalmatlan, akkor az úttesten kell közlekedni.
  • kerékpárral használjuk a kerékpárutakat, figyeljük a rájuk vonatkozó jelzéseket, különösképpen az átkelőhelyeken, ha nincs arra vonatkozó jelzés, akkor szálljunk le a kerékpárról
  • gépjárművel való közlekedés során ügyeljünk a KRESZ szabályok pontos betartására
  • gyalogos átkelőnél mindig adjuk meg az elsőbbséget a gyalogosoknak és bicikliseknek
  • vezetés közben ne folytassanak olyan tevékenységet, amely elvonhatja a figyelmet a vezetéstől, különösképpen ügyelve a mobiltelefon használatra
Értékelés:
(1 szavazat)