2019. február 22. péntek
2018. szeptember 27.

„Biztonság hete”

Írta:

  Az ORFK Baleset-megelőzési Bizottság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága 2018. szeptember 20-án 09:00 órától tartja a „Biztonság hete” országos megelőzési kampány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei aktivitását. A rendezvényre Nyíregyháza, Korzó Bevásárlóközpont előtti téren kerül sor, ahol a Polgárőrséggel, Vöröskereszttel, illetve Katasztrófavédelemmel közösen jelennek meg. A rendezvény során kiemelt figyelmet kap, illetve központi téma a biztonság minden formája.

  Kérem a részvételi szándékukat 2018. szeptember 19. 14:00 óráig Szikszai Tihamér c. r. alezredes úrnál, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen jelezni szíveskedjen.

  Valamennyi közlekedésbiztonsági törekvés középpontjában az ember testi és lelki sértetlensége áll. A közlekedésbiztonság tehát egészségügyi kérdés is. A közlekedésbiztonsági tevékenység tehát egyrészt az általános biztonság része, másrészt átfogóan szolgálja az élet és az életfeltételek védelmét; ilyen értelemben környezetvédelmi kérdés is egyben.

  Tippek a balesetmentes közlekedéshez:

  • ha gyalogosan közlekedünk, ha tehetjük használjuk a zebrát az úton való átkeléshez
  • az úttest helyett a járdát válasszuk a belesetek elkerülése érdekében, ahol nincsen járda a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton, ha egyik sincsen vagy gyalogos közlekedésre alkalmatlan, akkor az úttesten kell közlekedni.
  • kerékpárral használjuk a kerékpárutakat, figyeljük a rájuk vonatkozó jelzéseket, különösképpen az átkelőhelyeken, ha nincs arra vonatkozó jelzés, akkor szálljunk le a kerékpárról
  • gépjárművel való közlekedés során ügyeljünk a KRESZ szabályok pontos betartására
  • gyalogos átkelőnél mindig adjuk meg az elsőbbséget a gyalogosoknak és bicikliseknek
  • vezetés közben ne folytassanak olyan tevékenységet, amely elvonhatja a figyelmet a vezetéstől, különösképpen ügyelve a mobiltelefon használatra
  Megjelent: 62 alkalommal
  Értékelés:
  (1 szavazat)

  Lájkolsz?

  Adattár

  Archivum

  « Február 2019 »
  H K Sze Cs P Szo V
          1 2 3
  4 5 6 7 8 9 10
  11 12 13 14 15 16 17
  18 19 20 21 22 23 24
  25 26 27 28