Ünnepi hangulat

2009. december 14. 2257

235_karacsony-2010A Mese-híd Gyerekházat ez év szeptemberében vehették birtokba a 0-5 éves korú gyerekek és családjaik. A ház csakhamar a kisgyermekes családok kedvelt közösségi tere lett. Településünk új szolgáltatástípusának érdekessége, hogy úgy nyújt a gyerekek számára „intézményes” nevelést, hogy a szülők is aktívan részt vehetnek ebben. Ezt a lehetőséget sok érintett család fogadta örömmel. Az állandó és alkalmi látogatók folyamatosan bővülő és színesedő közösséget alkotnak.

A nevelők és szülők együtt szerveztek Mikulás-ünnepséget. A piros ruhás jótevő látogatását megelőző hét már a Mikulás-várás jegyében zajlott. Közös kézműves foglalkozások, énektanulás jelezték a nagy nap közeledtét. December 4-én a Móra Ferenc Általános Iskola Gimnázium és Művészeti Iskola színjátszó csoportja adott műsort, melynek keretében idevarázsolták számunkra a Télapót. (Ezúttal is köszönjük nekik!) Természetesen a zsákjából a nagyon kedves mesejáték mellett előkerültek a Mikuláscsomagok is.

Az ünnepi hangulat Karácsony közeledtével is folytatódik. A szülők- nevelők és a kicsik saját készítésű díszekkel, mézeskalácssütéssel, betlehem-készítéssel várják az ünnepet. A közös karácsonyfa-állítással egybekötött ünnepséget December 23-a délelőttjén tartjuk. Az ünnepi forgatagra szeretettel várunk minden kedves régi ismerőst és új érdeklődőket is!

A gyerekház dolgozói

Értékelés:
(0 szavazat)