Szociális földprogram – Családi Portaprogram

Felelős állattartás elősegítése

2022. december 01. 301

Felelős állattartás elősegítése – 2021 MFP-FAE/2021

Dombrád Városában nagy számban található utcán kóborló, gazdátlan állat. Településünkön az tapasztalható, hogy a családok rossz anyagi körülményeikből adódóan felelőtlen gazdává válnak, és szívtelenül sorsukra hagyják a nem kívánt kölyköket. A párzási időszakban csavargó, ivartalanítatlan ebek veszélyesek lehetnek a település lakóira. A gazdátlan állatok megnehezítik az itt élő polgárok mindennapjait, sok kellemetlenséget okoznak számukra.

A Magyar Falu Program keretében, Felelős állattartás elősegítése – 2021 című, MFP-FAE/2021 kódszámú pályázat segítségével az előzetes igényfelmérésnek megfelelően 17 kutya veszettség elleni oltására került sor. Transzponderrel 17 kutya lett ellátva. A projekt segítségével 17 eb ivartalanítása valósult meg.

A pályázat révén önkormányzatunknak lehetősége nyílt az eb populáció növekedésének megfékezésére, a nem kívánt szaporulat megelőzésére, mikrochippel történő ellátására valamint veszettség elleni védőoltására.

Dombrád Város Önkormányzatának fő célja a lakosság biztonságának és komfortérzetének megteremtése. Ezért is fogadta örömmel jelen pályázati kiírást, hiszen a projekt segítségével nagyban hozzájárulhat a fent nevezett alapvető települési igények kielégítéséhez és támogathatja egy gondos, felelősségteljes állattartó települési társadalom kialakulását.

Értékelés:
(1 szavazat)