Szociális földprogram – Családi Portaprogram

Önkormányzati tulajdonú ingatlanok fejlesztése, önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó beszerzések 2024

2024. május 13. 54

Dombrád város abban a szerencsés helyzetben van, hogy számos zöldfelülettel rendelkezik és ezek a közterek fontos szerepet töltenek be a település életében.

A zöldellő, történelmi jelentőségű parkok és az út menti fás, virágosított területek sok gondozást igényelnek, melyek kivitelezéséhez az emberi erő kevésnek bizonyul. Az évszakok váltakozásának megfelelően egyszerre, szinte a település egészét érintő munkák sokasága merül fel. Ezen feladatok elvégzéséhez gyorsaság és hatékonyság szükséges. Dombrád Város Önkormányzata számára fontos hogy rendelkezzen modern fűnyíróval, mellyel a fent nevezett feladatok rövid időn belül, nagyfokú precizitással elvégezhetőek lennének. A szűkös önkormányzati költségvetés nem teszi lehetővé, hogy önerőből vásároljunk ilyen gépeket. A komfortos, gondozott lakókörnyezet és turista övezet rendben tartásához, kialakításához pedig elengedhetetlen a jól működő önkormányzati fűnyíró. A fent nevezett pályázati forrásból beszerzett fűnyírókkal önkormányzatunk hozzájárul a belterületi közterületek karbantartásához, a településtisztasági és a köztisztasági szolgáltatások megfelelő színvonalon történő ellátásához.

A Magyar Falu Program Önkormányzati tulajdonú ingatlanok fejlesztése, önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó beszerzések-2024 című pályázat keretében Dombrád Város Önkormányzata 8 029 799 Ftt összegű vissza nem térítendő támogatást nyert. A pályázati forrásból beszerzésre került egy Grillo Climber 10 AWD 22 fű- és bozótvágó traktor valamint egy Stiga Estate 9122 W fűgyűjtős fűnyírótraktor.

Értékelés:
(1 szavazat)