Szociális földprogram – Családi Portaprogram

Dombrád Város Önkormányzata Épületeinek Energetikai Korszerűsítése (Top-3.2.1-16-sb1-2018-00020)

2020. november 10. 429

Dombrád Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése elnevezésű pályázati konstrukcióban 79, 84millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

A pályázati felhívásra Dombrád Város Önkormányzata 2018.08.31.-án nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2021.01.29.-én fejeződik be. A projekt azonosítószáma TOP-3.2.1-16-SB1-2018-00020. A fejlesztés célja a Dombrád belterületén található: Művelődési Ház (4492 Dombrád, Kossuth Lajos utca 60., hrsz.: 1179). Az épületet, a képviselő-testület döntése alapján, korszerűsíteni szeretnénk ugyanis a meglévő épületet szerkezetileg jó állapotban van, viszont energetikailag korszerűsítésre szorul. Az épületet jelenleg is gáz, víz és villanyvételezéssel rendelkeznek, a helyi szolgáltatók által ellátottak. A projekt megvalósítása azért lenne feltétlenül szükséges, mivel a működési költségek (villamosenergia, gáz) nagyon magasak, így az épület fenntartása sokszor nehézségekbe ütközik. Az épület felújítása régóta célként fogalmazódott meg a képviselő testület tagjaiban, melynek anyagi forrásai sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően az épület energetikai tulajdonságainak javítása, gazdaságosabb működés elérése vált valóra. A projekt 79,84millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jött létre.

A beruházásnak köszönhetően a fűtési rendszer korszerűsítése, nyílászárók cseréje, az épületek külső szigetelése, valamint akadálymentesítés és napelemes rendszer telepítése valósult meg, melyeknek köszönhetően az épület közüzemi számlái is jelentősen csökkenek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

További információ kérhető:

Harsányi László
polgármester
  • Tel. 06-30/410-2247
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Értékelés:
(2 szavazat)