Szociális földprogram – Családi Portaprogram

Tisztítsuk meg az Országot!

2021. szeptember 07. 336

Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2020.10.22. napján „Tisztítsuk meg az Országot!”projekt I. ütem tárgyú pályázati kiírást tett közzé, melyre Dombrád Város Önkormányzata sikeresen pályázott.

A projekt célja az ország területén elhagyott vagy jogellenesen elhelyezett hulladék eltávolítása. Dombrád Város Önkormányzata 4.639.270 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást kapott a 0453/1 hrsz.-ú, település határában található, külterületi ingatlanon lévő illegális hulladék lerakó felszámolására. A területen a 24 m3 kommunális hulladék mellett gyomnövényekkel benőtt 400 m3 építési törmelék is található. A pályázat révén a 0453/1 hrsz.-ú ingatlan teljes hulladékmentesítésére kerül sor.

A projekt megvalósításának egyik állomásaként önkormányzatunk közmunkásai elvégezték a kézi erővel mozgatható, kommunális jellegű hulladék összegyűjtését, fa hajtások eltávolítását. A nagyobb méretű kő, beton törmelékek pedig markoló gép segítségével kerültek a törőgéphez.

A pályázat segítségével szeretnénk személyesen is példát mutatni, hiszen ez a leghatásosabb módja annak, hogy megváltoztassuk gondolkodásmódunkat, szokásainkat, esetleg ilyen irányban hassunk környezetünkre, családunkra, barátainkra is. Ezekkel a kis természetvédelmi lépésekkel haladva is lassan elérhetjük célunk, egy élhető, tiszta Dombrád kialakítását.

Értékelés:
(1 szavazat)