Helyi Közösségi Akadémiák pályázat

2014. május 14. 919

Dombrád Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Helyi Közösségi Akadémiák hálózatában történő részvételre az ÁROP-2.2.22-2013-0001 azonosító számú, „Képzés a konvergencia régiókban lévő önkormányzatoknak” című kiemelt projekt keretében.

A pályázat sikeressége kapcsán településünk és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem között együttműködés jött létre, valamint az Önkormányzat bekapcsolódik a Helyi Közösségi Akadémiák (HKA) programjába is és részese lesz a szakértői-fejlesztő közösségnek, amely az egyetem HKA önkormányzatainak hálózatában való részvétel keretében valósul meg.

A program elődjeként 2008-ban kiírt pályázaton is kedvező elbírálásban részesült az Önkormányzat az ÁROP 2008/2009 szervezetfejlesztési pályázata kapcsán. Akkor a polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése történt meg.

A sikeres pályázatot benyújtó települések számára nyitó ünnepséget szerveztek, amelyen Kozmáné Kasza Veronika polgármester képviselte Dombrádot.

A program célja a közszolgálati továbbképzési rendszer fejlesztésével, annak elősegítése, hogy az önkormányzati köztisztviselők gyorsan és eredményesen tudjanak alkalmazkodni a változó jogszabályi, gazdasági, társadalmi környezethez, elvárásokhoz és a modern közigazgatási életpályát támogató továbbképzési rendszer hiánypótló, modern tematikájú és munkaidő kímélő módszereket alkalmazó oktatást feltételez. A személyes képességek fejlesztésén alapuló önkormányzati fejlődést a projekt három csatornán, pilléren biztosítja: a legkorszerűbb kommunikációs platformmal; a helyi köz- és civil szereplők partnerségén alapuló részvételi tréninggel; valamint egy szakirányú továbbképzéssel.

Városunkban az elkövetkező egy évben stratégiaalkotó tréningek, valamint képzések tartása fog megvalósulni.

Értékelés:
(0 szavazat)