VIII. Csülkös Nap

2014. június 30. 1407

Dombrád Város Önkormányzata ez évben is megrendezte immár hagyományként a VIII. Csülkös Napot, melyre 2014. június 28-án egy gyönyörű, napsütéses szombati napon került sor.

Mára már a rendezvény védjegyévé vált, hogy a Városnap előestéjén rekord kísérletet hajt végre a település minden lakója. Idén azonban nagy örömet jelentett számunkra, hogy kezdeményezésünkhöz 8 településről csatlakoztak, ezzel is hozzásegítve minket a rekordok városa címhez. Ezen a nyáron az egy időben, egy helyen a legtöbb résztvevővel megvalósított legnagyobb darabszámban egyszerre útjára bocsátott légi palackposta magyarországi csúcsteljesítményét állítottuk fel. A mintegy 1390 regisztrált személy 1770 üzenettel ellátott léggömböt engedett a magasba. A rekord napja egy kisebb varázslattal ért fel, amikor a felszálló léggömbök szivárványszínűvé varázsolták a nyári égboltot. Ez nem csupán egy rekordkísérlet volt, nem csupán egy üzenet, egy meghívás szárnyra bocsátását jelentette, hanem egy megismételhetetlen mesebeli pillanat volt, amelynek igazán sok üzenete volt. Elsősorban azt reprezentálta, hogy sok-sok jó szándékkal, egy-egy jó ötlettel, lelkesedéssel, összefogással, támogatással, felajánlással, önkéntes munkával és jókedvvel bármit el tudunk érni.

A közel 30 csapat sátrában mennyei magyaros, csülkös ételek készültek, melyek illata és látványa mintegy 4000 embert vonzott a nevezetes Dombrádi Csülkös Napra. Ezen a színvonalas rendezvényen kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a számukra legideálisabb szórakoztató programot. 12 csapat mérhette össze futball tudását a kispályás labdarúgó tornán. A környék izmos emberei pedig a virtusvetélkedőn bizonyíthatták a petrencés rúd tartással, a söröshordó cipeléssel és a súly pakolással, hogy mennyire erősek.

A késő délutáni órákban egy örömteli pillanat következett, amikor is a résztvevők megismerhették Vincze Enikő tolmácsolásában városunk dalát, melynek zeneszerzője Fodor Csaba miskolci zenetanár, szövegírója pedig Beregi Kiss Magdolna.

A rendezvény sztárvendégei Vastag Csaba, Muri Enikő, Mc Hawer és a Tekknő voltak, az est fénypontját pedig a Kiscipő Zenekar koncertje jelentette. A színes program kavalkád tűzijátékkal zárult.

Ebben az évben a megszokottól eltérően a 25 lovas fogat az országos bajnokság pontjaiért versengett, melyet külön a számukra kijelölt helyszínen tettek meg.

Büszkén mondhatjuk el, hogy mind a két nap rekordot döntöttünk a látogatók számát tekintve. Az a tény, hogy ennyi lelkes ember támogatta rendezvényünket jelenlétével, azt bizonyítja, hogy jó úton járunk és az embereknek szükségük van az ehhez hasonló közösséget összekovácsoló rendezvényekre. Az ebből fakadó, szívünket melengető érzés ad erőt, hogy jövőre is legalább ugyanilyen odaadással rendezzük meg a IX. Dombrádi Csülkös Napot.

Kozmáné Kasza Veronika polgármester

Értékelés:
(0 szavazat)