STOP! Hozzátartozók közötti erőszak

2023. május 21. 319

A kapcsolati erőszak nem magánügy! A kapcsolati erőszak ne legyen tabutéma! Nem szégyen kapcsolati erőszak áldozatává válni! A kapcsolati erőszak bárkit érinthet! Ha úgy érzi, hogy kapcsolati erőszak áldozata, vagy bizonytalan ennek eldöntésében, kérjen segítséget!

Hozzátartozók közötti erőszaknak minősül: a bántalmazó által a bántalmazott sérelmére megvalósított, a méltóságot, az életet, a szexuális önrendelkezéshez való jogot, továbbá a testi és lelki egészséget súlyosan és közvetlenül veszélyeztető tevékenység, a bántalmazó által a bántalmazott sérelmére megvalósított, a méltóságot, az életet, továbbá a testi és lelki egészséget súlyosan és közvetlenül veszélyeztető mulasztás.

Van segítség!

A rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut! Jogszabály teszi lehetővé a bántalmazó ideiglenes megelőző távoltartásának elrendelését, melyet a rendőrség a helyszínen, azonnal 72 órára elrendelhet. A megelőző távoltartást a bíróság 60 napra rendelheti el!

Merjünk segíteni, merjünk segítséget kérni!

Ha azt gyanítja, hogy környezetében valakit fenyegetnek, vagy bántalmaznak, vegye fel a kapcsolatot a rendőrséggel a 112-es segélyhívó számon, vagy hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat +36 80 20 55 20-as krízisvonalát. Áldozatsegítő vonal : +36 80 225 225.

Értékelés:
(0 szavazat)