Megemlékezés március 15.

2014. március 19. 968
Megemlékezés március 15. Megemlékezés március 15.

Dombrád Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. március 14-én 1430 órától megemlékezést tartott az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról, az Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtárban.

Az 1848-49-ben történteket történelmünk legnagyobb jelentőségű eseményei között említjük, ezért a Város vezetése fontosnak tartja méltó megünneplését.

Kozmáné Kasza Veronika polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő ünnepi beszédet tartott.

A rendezvény színvonalát tovább emelte a Móra Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak műsora. A megemlékezést követően koszorúzásra került sor a Kossuth szobor előtt, majd a város két pontján kihelyezett rovásírással készült helységnévtábla felavatása is megtörtént.

Március 15-e örömünnep tehát számunkra. Örömünnep, mert visszaadja büszkeségünket, visszaadja önmagunkba vetett hitünket. Arra emlékeztünk, hogy elődeink nagyszerű dolgokra voltak képesek, és így felismerjük, hogy mi is, a saját életünkben, képesek vagyunk nagyot alkotni.

Értékelés:
(0 szavazat)