Egészséghét Dombrádon - avagy különös ajándék női lakosoknak anyák napja alkalmából

2014. május 14. 1217

2014.05.05-én megrendezésre került Dombrádon az Ady Endre Művelődési Házban a IX. Egészség megőrző program. Ezen a példa értékű rendezvényen évről évre színesebbnél színesebb programok és hasznos szűrővizsgálatok szolgálják a dombrádi lakosok egészségének megőrzését.

A rendezvény a Dombrádi Közös Önkormányzati Hivatal, a Védőnői Szolgálat és a Dombrád és Térsége Szociális Alapszolgáltatási Központ szervezésével valósult meg.

Az első napon Kozmáné Kasza Veronika polgármester köszöntötte a megjelenteket, és elmondta, hogy a rendezvény nem véletlenül anyák napja környékén került megrendezésre. Ebben a formában kívántak különös ajándékot adni anyák napja alkalmából a településen élő nőknek.

Ezt követően a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde óvodásai színes műsorral szórakoztatták a résztvevőket és virággal köszöntötték az édesanyákat. A program kezdetén testsúly, testzsír, éhgyomri vércukor-, és koleszterinszint mérés, valamint ultrahangos csontritkulás vizsgálat és talpnyomás mérés történt. A szűrések sikerességét az érdeklődők száma is bizonyítja, mivel 70 fő jelentkezett a vizsgálatokra.

A csontritkulás kialakulásáról, megelőzéséről, a megfelelő étrendről és a mozgás beillesztéséről a mindennapi életünkbe címmel tartott előadást Takács Veronika dietetikus, a nyíregyházi kórház szakembere.

A rendezvényen megjelenteknek vendéglátással, valamint receptfüzettel kedveskedtek a szervezők.

A második napon a Védőnői Szolgálat épületében a várandósok életmódja, és a tévhitek káros hatása a szervezetre volt a téma, melyről Dr. Lőrinczy Sándor szülész főorvos tartott előadást.

A harmadik napon a tartási rendellenességről Polókáné Győry Csilla, gyógytestnevelő tanár beszélt, majd a hallottakat a gyakorlatba is átültették egy kis frissítő tornázás keretében, a Móra Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tornatermében.

Az Egészséghét zárónapját a Mese-híd Gyerekházban tartották, ahol a csecsemő elsősegélynyújtásról, valamint a Nemzetközi Vöröskereszt napjáról volt szó, Az előadást Czaprákné Szilágyi Katalin,a Magyar

Vöröskereszt Kisvárdai Szervezetének munkatársa tartotta. Az elhangzottakat a gyakorlatba is átültették egy színes gyakorlati bemutató keretében.

Az egészséghét fontosságát és sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az érdeklődők nagy száma, ugyanis a tartalmas programokon több mint 300 vendég volt jelen.

Értékelés:
(1 szavazat)