A mi saját kihívásunk

2014. június 02. 934

Városunk néhány év után újra felvette a kesztyűt a Kihívás Napja apropóján. Az országos rendezvény „Legyen saját kihívásod” nevű kezdeményezésére a Mese-híd Gyerekház Babakocsis Futást szervezett. A közösségépítő sporteseménnyel egy már rég dédelgetett tervüket váltották valóra. A mozgás, a sport fontosságának hangsúlyozásán túl ezzel a demonstrációval kívánták felhívni a figyelmet a kisgyerekkel közlekedőkre.

A kissé kesergős idő ellenére közel nyolcvan résztvevőt regisztráltak a szervezők a néhány hónapos csecsemőtől kezdve a fiatal anyukákon át a lelkes nagyszülőkig. De a kisgyerekes családok mellett ugyanúgy megtalálható volt a csapatban több velük szolidáris, szimpatizáló személy is: városunk polgármestere, családsegítő szakember, védőnő, a bölcsőde-, az egyházi iskola képviselői és jó néhány magánember.

A futam a Művelődési Ház előtti térről indult, ahol Kozmáné Kasza Veronika polgármester és Ágoston Etelka gyerekház vezető köszöntötték a lelkes összegyűlteket, miközben minden jelentkezőt regisztráltak a gyerekház önkéntes segítői. A hangulatkeltő bemelegítő után rajtolt a csapat, és vidám hangulatban minden vállalkozó teljesítette a kitűzött távot az érdeklődő tekintetek kereszttüzében. A célnál minden befutót a játék emlékére készített kis zászlóval és a Dombrád Coop zrt. jóvoltából gyümölcslével fogadtak. A megpihent játékosok végül tombolasorsoláson vettek részt, melyet szintén felajánlásokból valósítottak meg a szervezők.(Akiket a köszönet illet érte: „Kozmáné Kasza Veronika /polgármester”, „Beregszászi Tiborné /élelmiszerbolt”, „Berencsi Zoltánné /zöldségbolt”, „Berencsi Lászlóné /Délibáb Fagyizó”, „Horváth Lászlóné /Gyógynövénybolt”, „Veress Zoltán /Lara Turi”, és a „Védőnői Szolgálat”)

A szervezők örömmel fogadták a résztvevők pozitív visszajelzéseit, mely arra inspirálja őket, hogy hagyományt teremtsenek a hasonló jellegű megmozdulásaikkal. Egyúttal köszönetüket szeretnék kifejezni mindazoknak akik részvételükkel, vagy munkájukkal, esetleg mindkettővel segítették a rendezvény sikerességét. A kisgyerekkel futóknak, a kisgyerekekért futóknak, önkénteseinknek: Dienes Éva, Gyüre Szilvia családsegítő munkatársaknak, Hajnal Zsanett védőnőnek, Szűcsné Kovács Anikó testneveléstanárnak, id. Ágoston Jánosnénak és Lipták Ágnesnek. A Dr. Bereczki Zsigmond Református Általános Iskolának, a Művelődési Háznak, a Rendőrőrsnek és a Polgárőrségnek.

A sikeren felbuzdulva, jövőre is várunk mindenkit a Saját Kihívásunkra!

Értékelés:
(0 szavazat)