Re-Akció országos interaktív bűnmegelőzési program

2021. november 29. 356

A Re-Akció program a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) országos bűnmegelőzési programja, amely komplex módszerekkel, több célcsoportot (diákokat, pedagógusokat, szülőket) szólít meg interaktív módon, tapasztalatszerzésre építve ad át az életből merített szituációk megjelenítésén keresztül prevenciós ismereteket.

Az NBT-vel történő együttműködés keretében az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Ügyeleti Főosztály Hívásfogadó Központ Miskolc és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központ (TIK) munkatársai szeptember végén a Váci Király Endre Technikum és Szakképző Iskolában, októberben Komáromban a TSZC Alapy Gáspár Szakgimnázium és Szakközépiskolában, valamint Székesfehérváron a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnáziumban vettek részt a programon.

A tantermi foglalkozásokon munkatársaink „112... és ami mögötte van” címmel két előadást tartottak, alkalmanként 40 fő diáknak, amelyeken bemutatták a hívásfogadó központok működését, tájékoztatást adtak a segélyhívó számok használatával kapcsolatos tudnivalókról, azok jogszerű használatáról, valamint az attól eltérő használat esetén alkalmazható szankciókról. A diákok hanganyagokat hallgattak meg, azokat munkatársaink segítségével elemezték és tájékoztatást kaptak a társszervekkel (Országos Mentőszolgálat, BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság) történő együttműködésről is.

A teljes tartalom letölthető a csatolt mellékletben.

Értékelés:
(1 szavazat)