×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 652

Erzsébet Tábor - Zánka

2018. június 04. 731

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csoportos és egyéni kreatív felhívást hirdetett mindazok számára, akik 2017-ben ott voltak a zánkai vagy a fonyódligeti Erzsébet-táborok tavaszi, nyári vagy őszi turnusaiban, illetve a Napközi Erzsébet-táborokban.

A kreatív felhívás – amelyre intézmények tudtak jelentkezni – célja, hogy az ún. ottalvós, valamint a napközi Erzsébet-táborokban részt vevő gyerekek a széles nyilvánosság előtt is megmutathassák tehetségüket. Ehhez pedig nem kellett mást tenni, mint megörökíteni a tábori élményeket írott-, képzőművészeti- vagy videó pályamunka formájában.

A dombrádi Művelődési Ház és Könyvtár e pályázat nyertese lett, Hat pötty kalandjai című meséjével. Nyereményünk egy három napos balatoni nyaralás volt Zánkán, mely a 40 gyermek és 4 felnőtt kísérő részére teljesen ingyenes volt.

A gyerekek felejthetetlen élményeket éltek át. Hajóztak a Balatonon, versenyeken vettek részt, ahonnan oklevelekkel tértek haza. Felfedezték az erdei ösvényeket és a rakpartot, a számos egyéb élményszerzés mellett.

Óriási lehetőség volt ez a többségében hátrányos helyzetű gyerekek számára, akik közül többen még soha nem hagyták el szűkebb környezetüket.

Köszönjük a szülőknek a folyamatos bizalmat, hogy legféltettebb kincseiket, gyermekeiket ránk bízzák. A jövőben is igyekszünk e bizalmat megszolgálni.

Külön köszönöm a könyvtári munkatársaimnak, Kozma Gyulánénak, Ragu Melindának, Oláhné Szabó Juditnak és Szántóné Lusánszki Mariannának, hogy megalkották a nyertes pályázatot, és szabadidejüket feláldozva vigyáztak a gyerekekre.

Értékelés:
(0 szavazat)