Karácsonyi köszöntő

2014. december 21. 890

„ A karácsony és újév az esztendő időszigete. Napok, órák az év partjai között. S ezalatt mennyi jókívánság: a "kellemes karácsonyt és boldog újévet" kívánó szavak tengere. Ezen a hídon egyszer egy évben minden keresztény átmegy, s míg gyalogolunk, emberarcunk talán megszépül.”- mondja Dobos László Kossuth-díjas író.

És valóban, a karácsony által sok mindent megérthetünk, ha megvan bennünk a szándék a jóra, a szépre, az igazságra, a szeretetre és az örömre. Megláthatjuk egymás arcában és tekintetében azt a fényességet, amely a betlehemi csillagból árad, és amelynek ragyogása átmelegíti az otthonokat, mely által valami elmondhatatlan mennyei csoda száll közénk a Földre. Amikor felgyúlnak a karácsonyi fények, már semmi sem tűnik olyan szomorúnak, olyan nehéznek vagy megoldhatatlannak. Ez az ünnep azt jelképezi, hogy a világban mindig jelen lesz a fény, a remény és a szeretet.

Azt kívánom, hogy az ünnepek elmúltával is maradjon meg a karácsony üzenete. Csend, béke lakozzon továbbra is a szívünkben és az adventi időszakban megtapasztalt várakozás örömének érzése hassa át az egész új évet.

Magam is ilyen varázsos, szeretetteljes, kegyelemben gazdag, boldog karácsonyt és ünnepi érzésekkel telt hétköznapokat kívánok az új évben minden kedves dombrádi lakosnak!

Kozmáné Kasza Veronika - polgármester

Értékelés:
(2 szavazat)