Szociális földprogram – Családi Portaprogram

Egészségház

2014. április 17. 1672

Az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program támogatási konstrukció keretében „Egészségügyi központ felújítása Dombrád városában” címmel benyújtott pályázatra Dombrád Város Önkormányzata az Észak-Alföldi Operatív Program Irányító Hatóságának vezetője 47.021.687 Ft összegben támogatásra érdemesnek ítélte.

Az önkormányzat által benyújtott pályázat 47.021.687 Ft támogatásban részesült.

A beruházás összes bekerülési költsége 54.077.580 Ft.

A projektben tervezett fejlesztés célja a Dombrád városában a Kossuth utca 37. (7. hrsz.) alatt található önkormányzati tulajdonban lévő telken, az elavult 441 m2 nettó alapterületű épültet felújítása, komplex akadálymentesítéssel és energiahatékonyság növeléssel együtt. Általános cél, az egészségügyi alapszolgáltatások vonzóvá tétele az infrastruktúrafejlesztéssel és a munkafeltételek minőségének javításával. A projekt hozzájárul az esélyegyenlőség elveinek érvényesüléséhez, a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek egészségügyi alapellátásához való akadálymentes hozzáféréshez. További cél a település népességmegtartó erejének növelése, az általános infrastruktúra, a közszolgáltatások színvonalának javítása, az itt élő emberek számára az egyenlő hozzáférési lehetőségek biztosítása az alapfokú egészségügyi ellátáshoz, amelynek fontos eleme az épület felújítása, berendezési, informatikai és orvosi eszközökkel történő felszerelése, valamint az épület minden fogyatékosságra kiterjedő, komplex, akadálymentesítése.

Az épület felújítása a következő fejlesztési elemeket tartalmazza:

A jogszabálynak megfelelő mozgássérült WC kialakítása, belső nyílászárók cseréje, jogszabálynak megfelelő mozgássérült rámpa és lift kialakítása. A közlekedőkben kontrasztos színű első falfelülettől eltérő színű két soros kapaszkodó korlát kerül kialakításra. A váróban telepített vagy mobil indukciós hurok kerül kiépítésre és braille írásos táblák kerülnek elhelyezésre az épületen belül. Továbbá akadálymentes parkolók kerülnek kialakításra a telekhatáron belül. Megújuló energiahasznosítás, napkollektoros meleg víz előállítási rendszer kiépítésére is sor kerül, valamint a külsőtéri határoló falak hőszigetelése is megvalósul.

Értékelés:
(0 szavazat)