Idegenforgalom

Az 1800-as évek legfontosabb eseménye a település életében a vízrendezés, a Tisza szabályozása.


1830-ban átmeneti megoldásként új töltést építenek, majd 1849-ben a - Széchenyi István nevéhez fűződő - Tiszavölgyi Társulás közreműködésével végleges megoldás születik.


tisza01_322Jelentős változást hozott a település életében az első pontonhíd a Tiszán, amely 1922-ben itt épült meg, összekötve Szabolcs és Borsod megyét. A Tisza közelsége kedvelt üdülőhellyé teszi Dombrádot. A Tisza-parton évente 2500-3000 ember tölt hosszabb-rövidebb időt pihenéssel.

A 20 hektárnyi területen 147 hétvégi házas üdülőtelek, 26 vállalati üdülő, százhúsz férőhelyes kemping, több élelmiszerbolt és számos vendéglátó egység található. Az itt levő száz fős ifjúsági tábor, ami mind kedveltebb a fiatalok körében.


tisza02__250Megkaptuk a Nemzetközi Tisza-túra programjait, hiszen megyénkben van a túra legszebb és leghosszabb szakasza. A Tisza-túrások szívesen pihenek a dombrádi szakaszon, hiszen a Csárda által nyújtotta lehetőségeket ők is szívesen fogadják.

Lehetőség van a különböző vizisportokra is, így vizibicikli, csónakázás, vizisíelés, stb. Különösen kiváló horgászhelyek vannak, a halak között megtalálhatóak ponty, kecsege, csuka, süllő, harcsa, márna. További tervek között szerepel lovassport-telep és golfpálya létesítése is.