Dombrádi Rétközi Hagyományőrző Csűrdöngölő Egyesület

A Dombrádi Rétközi Hagyományőrző Csűrdöngölő Egyesület 2014-ben alakult.

Állandó tagok száma: 25 fő.

Elnök: Szalkayné Szénégető Krisztina

Az egyesület tevékenyen kíván hozzájárulni a Rétköz és Dombrád népi kultúrájának megőrzéséhez, megszerettetni a néptáncot, népzenét, népszokásokat, népművészeti hagyományokat a felnövekvő nemzedékkel, egyéni és csoportos minősítés elérése, kulturális programokon való részvétel, a népi kulturális hagyományok mind szélesebb körben történő megismertetéséhez.

Társadalmi öntevékenység és közösségi élet kibontakoztatása, képességfejlesztés, ismeretterjesztés.

Tagjai részére rendszeres kulturális programokon való részvétel lehetőségének biztosítása.

Egyesületünk egyedi arculatát az adja, hogy egy olyan közösség, amelyben a családtagok, ismerősök, támogatók is aktív részesei az egyesület életének. A különböző generációkat a tánc szeretete köti össze. Egyesületünk rendhagyó módon nem csak a táncosokra koncentráló, zárt közösség kíván lenni, hanem a családtagoktól, barátoktól kezdve az utca emberéig igyekszik mindenkit bevonni tevékenységébe. Az egyesületünkön belül újonnan megalakult Dombrádi Menyecske Néptánccsoport bővítése, szakmai fejlesztésük biztosítása, fellépések szervezése, próbaterem biztosítása.

Hagyományőrző napok szervezése.

Szóróanyagainkkal, kiadványainkkal, meghívóinkkal, online lehetőségeinkkel szeretnénk minél több egyént megszólítani, mozgósítani és toborozni. Megalakulása óta az egyesületünk felkéréseinek száma egyre nő, számos rendezvényen képviseltette már magát a csoport és ért el sikereket, többek között számos fesztivál meghívott vendégei voltunk. Az elért eddigi eredmények és szereplések is bizonyítják egyesületünk tagjai elhivatottak és tevékenyek.

Értékelés:
(1 szavazat)