Köszöntő

2010. február 17. 14204

kozmane-kasza-veronika-polgarmesterTisztelt Vendégeink!

Köszöntöm Önöket Dombrád Város polgárai nevében új honlapunkon.

Úgy gondolom, településünk neve nem ismeretlen Ön előtt, hiszen Dombrád Magyarország egyik legrégibb települése, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Rétköz északkeleti részén helyezkedik el. Az első írásos feljegyzés róla 1067-ből származik. Állandó népessége 4363 fő.

Dombrád lakosságának több mint fele református, itt található a Tiszántúl egyik legnagyobb temploma, melyet 1913-ban szenteltek fel.

A település életében a rendszerváltás követően történelmi léptékű fejlődés indult el. Kiépült az infrastruktúra, rendőrőrs jött létre, bővült az általános iskola, megépült a 16 tantermes Móra Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. 1993-ban újból megkezdte működését a Dr. Bereczky Zsigmond nevét felvevő Református Általános Iskola. Elkészült a Helytörténeti Kiállítás, a Vasúti Múzeum, állandó Vasúti Járműkiállítás, a Képtár és Kossuth-emlékszoba, melyek egész évben megtekinthetők.

A települést a Kossuth Szövetség 1997-ben Kossuth-emlékhellyé nyilvánította, melynek évfordulóját minden évben megünnepeljük.

Dombrád 1999-ben országos első helyezést ért el a „Virágos Magyarországért” mozgalomban, melyben azóta is minden évben részt veszünk. 2000. évben az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében Magyarországot képviseltük. 2000. július elsejétől Dombrád városi rangot kapott.

A település csodálatos Tisza-parttal rendelkezik, ahol fürdési és szórakozási lehetőségek, koncertek várják tavasztól őszig az ide látogatókat. A városban és a Tisza-parton is igényes szálláslehetőség biztosított. A Tisza-túrások szívesen pihennek a dombrádi szakaszon, hiszen a Csárda által nyújtotta lehetőségeket ők is szívesen fogadják.

A hagyományőrző rendezvények közül kiemelkedik a minden évben június utolsó szombatján megrendezésre kerülő Dombrádi Csülkös Napok, valamint az őszi Szüreti Felvonulás, mely rendezvényekre érdemes ellátogatni a gasztronómiai élmények és színes programok miatt.

Önkormányzatunk honlapja azt a célt szolgálja, hogy áttekintést adhassunk Dombrád történelméről, fejlesztéseinkről, az aktualitásokról, és további híreinkről, városunk programjairól. Ezzel is szeretnénk a település gazdasági, kulturális és idegenforgalmi életét fellendíteni.

Honlapunkat úgy állítottuk össze, hogy hiteles, sokoldalú képet adjunk Dombrád múltjáról, jelenéről. Igyekszünk képet adni nevezetességeinkről, az önkormányzatról és mindenről, amikről úgy gondoljuk, hogy érdekelheti az ide látogatókat.

Legyen gyakran vendégünk honlapunkon, de személyesen is szeretettel várjuk városunkban.

Viszont látásra!

Kozmáné Kasza Veronika
polgármester
Értékelés:
(0 szavazat)