Választási eredmények

2010. október 25. 2960

T Á J É K O Z T A T Ó

A 2010. október 3-i helyi önkormányzati képviselők, polgármester és kisebbségi képviselő választás eredményéről

A választásra jogosult lakosok Dombrád településen 2010. október 3-án polgármestert, helyi önkormányzati képviselőket, valamint cigány kisebbségi önkormányzati képviselőket választottak.

Településünkön a helyi önkormányzati képviselők és a polgármester választásán 3.005 fő volt a választásra jogosultak száma. A névjegyzékben szereplők közül 1.968 fő, azaz a választópolgárok 65,49 %-a élt választójogával. A választópolgárok a korábbi évekhez hasonlóan 3 szavazókörben adhatták le voksukat.

A két polgármester-jelöltre leadott 1968 szavazólapból 1939 érvényes, 29 érvénytelen volt. Az érvényes szavazatok a polgármester-jelöltek között az alábbiak szerint oszlottak meg:

  • Gál Csaba (JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM) 441 szavazat, 22,47%,

  • Kozmáné Kasza Veronika (Fidesz - Magyar Polgári Szövetség/ KDNP) 1.498 szavazat, 77,26%

 

A Helyi Választási Bizottság a három szavazóköri jegyzőkönyv alapján összesítette az eredményt, és megállapította, hogy Dombrád Város polgármestere Kozmáné Kasza Veronika Fidesz-MPSZ-KDNP jelölt lett.

Az egyéni listás képviselőjelöltekre leadott 1965 szavazólapból 1918 érvényes, 47 érvénytelen volt; az urnabontás után 3 szavazólap hiányzott. Az érvényes szavazólapokon a jelöltekre leadott szavazatok száma összesen 9.581 volt.

A helyi önkormányzati képviselői mandátumokat a Helyi Választási Bizottság a szavazóköri eredmények összesítése alapján az alábbiak szerint állapította meg.

Települési képviselő lett a szavazatok sorrendjében:

  • Harsányi László független jelölt (887 szavazat);

  • Hajnal Imre független jelölt (660 szavazat);

  • Csáki Kálmán független jelölt (525 szavazat);

  • Dr. Olajos András független jelölt (478 szavazat);

  • Berencsi Zoltán FIDESZ-MPSZ-KDNP jelölt (455 szavazat);

  • Karászi László független jelölt (450 szavazat);

 

A megyei közgyűlés tagjai választására 1.968 szavazólapot adtak le, melyek közül 1926 érvényes és 42 érvénytelen szavazat volt. A megyei közgyűlés tagjai választásának végleges eredményét a Területi Választási Bizottság állapítja meg. Településünkön első helyen 1098 szavazattal a FIDESZ-MPSZ-KDNP, második helyen 589 szavazattal a JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM, harmadik helyen 159 szavazattal az MSZP, negyedik helyen 80 szavazattal az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Meggyéért végzett.

Településünkön a 13 kisebbség közül a beérkezett kérelmek és a vonatkozó jogszabályi előírások alapján a cigány kisebbségi képviselők választását tűzte ki a Helyi Választási Bizottság. A kisebbségi képviselőkre külön szavazókörben, az Andrássy út 67. szám alatti iskola kijelölt földszinti tantermében lehetett szavazni.

A kisebbségi képviselőkre csak az a 173 fő választópolgár szavazhatott, akik 2010. július 15-ig a kisebbségi választói jegyzékbe felvételre kerültek. A 173 választásra jogosultból 110 fő (63,58 %) élt választójogával.

A leadott 110 szavazólapból 109 érvényes és 1 érvénytelen volt. A szavazólapokon az érvényes szavazatok száma összesen 332 volt. Mandátumot szerzett:

  • Hajnal Imre Roma Polgári Tömörülés, Roma Polgárjogi Mozgalom B.A.Z.-megyei Szervezete, Cigány Szervezetek Országos Szövetsége független jelölt (40 szavazat);

  • Kovács Zoltán Roma Polgári Tömörülés, Roma Polgárjogi Mozgalom B.A.Z.-megyei Szervezete, Cigány Szervezetek Országos Szövetsége jelölt (37 szavazat);

  • Hajnal Iván Roma Polgári Tömörülés, Roma Polgárjogi Mozgalom B.A.Z.-megyei Szervezete, Cigány Szervezetek Országos Szövetsége jelölt (36 szavazat)

  • Balogh Albert Magyarországi Cigányok Országos Fóruma jelölt (35 szavazat)

 

Tisztelt Városlakók!

A választás városunkban mind a települési képviselők és a polgármester, mind a kisebbségi képviselő választás tekintetében érvényes és eredményes volt.

A jogorvoslati határidő lejártáig kifogás és fellebbezés nem érkezett, így Dombrád városban a fent leírtak szerint a 2010. október 3-i választások eredménye jogerős.

A Helyi Választási Bizottság valamennyi tagjának nevében gratulálok Polgármester Asszonynak, a települési és kisebbségi önkormányzati képviselőknek a megválasztásukhoz és munkájukhoz sok sikert, eredményeket és jó egészséget kívánok!

Harsányi Istvánné

HVB elnök

Értékelés:
(0 szavazat)